Blockhunters

Uit BitcoinWiki.nl
Twee versies Blockhunters

Blockhunters is een bordspel waar bitcoin centraal staat, gemaakt door Arnold en Emily, bekend van Bitcoin Focus, documentaires en boeken. Het spel is ontworpen om een educatieve ervaring te bieden zonder de droge technische teksten. Blockhunters is ontworpen voor jong en oud, zowel voor bitcoiners als voor beginners.

Blockhunters plaatst de spelers in de schoenen van de pseudonieme Satoshi, en doel is het in stand houden van een alternatief monetair systeem dat tijdens de financiële crisis van 2008 is ontstaan: bitcoin. Het spel biedt een speelse manier om in aanraking te komen met bitcoin-concepten zoals miners, nodes, halvings en private keys. Het doel is om op een boeiende manier meer bitcoin te verdienen terwijl je samenwerkt met andere spelers.

Het bordspel is ontwikkeld na jaren van iteraties en prototyping. Er is een crowdfunding op Geyser, waar bitcoiners het project kunnen ondersteunen met bitcoindonaties. De donaties zullen worden gebruikt voor het laatste ontwerp en de eerste print van het spel.

Zie ook externe link: Geyser-pagina

Zie ook externe link: Telegram-informatie