Bert Slagter

Uit BitcoinWiki.nl

Samenvatting:

  • Analist, auteur en spreker bij BitcoinAlpha.nl.
  • Podcast host bij Satoshi Radio en BNR.
  • Onderzoeksanalist bij Amdax.
  • Schrijft en spreekt over technologie en economie op radio en tv, in kranten en podcasts.
  • Helpt organisaties bij het begrijpen en adopteren van gedecentraliseerde technologie.

In 2017 heb ik samen met Peter Slagter Descryptor (voorheen LekkerCryptisch) opgericht, een onafhankelijk platform van journalisten en bouwers waar we een breed scala aan onderwerpen verkennen op het snijvlak van technologie en economie. Van macro-economie en digitaal centralebankgeld tot Bitcoin, gedecentraliseerde financiën en digitale eigendomsrechten. We maken deze vaak complexe materie toegankelijk via artikelen, kranten, radio, televisie en podcasts. We worden ook vaak gevraagd om advies en praktische hulp bij het navigeren door een complexe markt, evenals voor interne training en educatie.

In 2021 hebben Peter en ik de bestseller 'Ons geld is stuk' geschreven over de ontoereikendheid van ons huidige monetaire systeem voor de (digitale en mondiale) toekomst, en de rol die Bitcoin en andere gedecentraliseerde technologieën hierin kunnen spelen. In 2021 heb ik samen met Peter Slagter en Bart Mol het kennisplatform Bitcoin Alpha opgericht. Op dit platform delen we onze analyses en uitleg van ontwikkelingen in de markt voor gedecentraliseerde technologie en digitale activa. Ons publiek bestaat uit bankiers, politici, regelgevers, technologiebedrijven en journalisten.

Tot slot heb ik een passie voor complexe systemen, risico en onzekerheid. In al mijn werk zie je een scherp oog voor handelen en besluitvorming in onzekerheid. Af en toe geef ik ook een lezing of workshop over dit onderwerp.