Arnold Hubach

Uit BitcoinWiki.nl

Arnold Hubach is een bekende Nederlandse figuur in de wereld van Bitcoin, Hij biedt een scala aan diensten en activiteiten aan, variërend van consultancy tot educatie en journalistiek. Als deskundige op het gebied van Bitcoin, is hij beschikbaar voor één-op-één consultaties waarin hij een breed scala aan Bitcoin-gerelateerde vragen behandelt. Deze vragen kunnen gaan over het kopen van Bitcoin, zelfbeheer, belastingen, het Lightning Network, of meer algemene sessies waarin hij alle zorgen of nieuwsgierigheid kan beantwoorden.

Momenteel (2024) werkt Arnold onder andere aan Blockhunters.

Cursus en spreken[bewerken | brontekst bewerken]

Als educatief initiatief heeft Arnold een 2 uur durende videocursus ontwikkeld voor beginners, waarin hij de basisprincipes van Bitcoin en Lightning uitlegt. De cursus behandelt onderwerpen zoals de monetaire geschiedenis, decentralisatie, en essentiële concepten zoals de blockchain, mempool, mining en nodes. Het is een inhoudelijk gedreven cursus, gericht op het verstrekken van technische en conceptuele kennis zonder prijs- of hype-elementen.

Als spreker heeft Arnold lezingen gegeven aan verschillende universiteiten over de hele wereld, waarbij hij onderwerpen behandelt zoals het Lightning Network, wereldwijde ontwikkelingen in de Bitcoin-industrie, en de rol van Bitcoin als valuta en betalingsmethode. Hij heeft onder andere les gegeven aan de HAN, Saxion en de CamTech in Phnom Penh (Cambodja), en heeft ook educatieve evenementen georganiseerd in El Salvador met de non-profitorganisatie MyFirstBitcoin.

Schrijven en boeken[bewerken | brontekst bewerken]

Arnold is ook mede-oprichter van Bitcoin Focus, een nieuwsbrief die tweemaal per week wordt gepubliceerd en Nederlandstalige updates biedt over alle ontwikkelingen in de Bitcoin-industrie. Deze updates omvatten interviews, uitleg, wekelijkse nieuwsupdates en diepgaande artikelen.

Daarnaast is Arnold betrokken bij het vertalen van belangrijke boeken over Bitcoin en cryptocurrency naar het Nederlands. Hij heeft onder andere gewerkt aan de Nederlandse vertalingen van "The Bitcoin Standard", "The Fiat Standard", "The Price of Tomorrow" en "Thank God For Bitcoin". Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de uitgever Konsensus Network.

Documantaires[bewerken | brontekst bewerken]

Arnold heeft ook ervaring in het maken van documentaires over Bitcoin. Hij heeft onder andere documentaires opgenomen over de legalisatie van Bitcoin als wettig betaalmiddel in El Salvador en over de rol van Bitcoin op het eiland Boracay, ook wel bekend als Bitcoin Island.