Satoshi Nakamoto

Uit BitcoinWiki.nl

Satoshi Nakamoto is het pseudoniem van een onbekend persoon (of een groep) die Bitcoin ontwierp en de eerste blockchaindatabase oprichtte. Nakamoto is de schrijver van de Bitcoin whitepaper. Het concept van Bitcoin werd in 2008 geïntroduceerd door Nakamoto.

De visie van Satoshi Nakamoto voor een decentraal, grenzeloos en censuurbestendig digitaal betaalmiddel heeft geleid tot een revolutie in de manier waarop we denken over geld en financiën. Hoewel Nakamoto nu misschien een figuur van raadsels is, is zijn nalatenschap als de grondlegger van Bitcoin onbetwistbaar.

Bitcoin[bewerken | brontekst bewerken]

In januari 2009 werd de eerste Bitcoin-software vrijgegeven, waarmee het Bitcoin-netwerk werd gelanceerd.Nakamoto was de eerste die het double-spendingprobleem oploste waardoor elektronisch geld zonder een centrale autoriteit mogelijk werd. Nakamoto was actief betrokken bij de ontwikkeling van bitcoin tot en met december 2010.

Identiteit[bewerken | brontekst bewerken]

Het ware identiteit van Satoshi Nakamoto blijft tot op de dag van vandaag een van de grootste mysteries in de technologische wereld. Het pseudoniem wordt toegeschreven aan een individu of een groep personen, maar er is geen consensus over wie of wat Satoshi Nakamoto werkelijk is. Verschillende namen zijn door de jaren heen naar voren geschoven als mogelijke kandidaten, maar geen van hen heeft ooit definitief bewezen dat ze de ware Satoshi zijn.