Sjors Provoost

Uit BitcoinWiki.nl

Sjors Provoost, woonachtig in Utrecht, Nederland, is een softwareontwikkelaar met een focus op Bitcoin. Met een carrière in de Bitcoin-industrie sinds 2014, heeft hij zichzelf gevestigd als een invloedrijk figuur door in 2017 een Bitcoin Core-ontwikkelaar te worden. Naast zijn programmeervaardigheden staat Sjors bekend als co-host van de podcast "Bitcoin, Explained".

Daarnaast schreef hij het boek "Bitcoin: A Work in Progress" en heeft hij de uitslagen van de verkiezingen in 2023 vastgelegd op de blockchain, en draait hij een Bitcoin Seed Node.

Zie ook externe link: Website Sjors Provoost


Kennis delen[bewerken | brontekst bewerken]

Sjors Provoost verspreidt actief kennis over over Bitcoin, en heeft af en toe gesproken op technische meetups en conferenties. Zijn betrokkenheid bij verschillende aspecten van de Bitcoin-gemeenschap weerspiegelt zijn toewijding aan het bevorderen van begrip en bewustwording.

Contact[bewerken | brontekst bewerken]

Connect met Sjors op Twitter en nostr als "npub1s6z7hmmx2vud66f3utxd70qem8cwtggx0jgc7gh8pqwz2k8cltuqrdwk4c". Voor directe communicatie is de voorkeursmethode via e-mail (zie zijn website).

Als een blijk van zijn toewijding verwelkomt Sjors ondersteuning voor zijn werk via verschillende kanalen, waaronder sponsoring op Github, Lightning Address via e-mail of andere middelen.