Bart Mol

Uit BitcoinWiki.nl

Bart Mol is een bekend persoon in de Nederlandse bitcoinwereld. Hij omschrijft zichzelf als correspondent, bruggenbouwer en verbinder. Hij is mede-presentator van de wekelijkse podcast Satoshi Radio, waar hij samen met Bert en Peter Slagter duizenden luisteraars voorziet van het laatste cryptonieuws.

Ook schrijft hij de nieuwsbrief Bitcoin Alpha.

Naast zijn podcastactiviteiten staat Bart bekend als de "kleuterjuf van de zorgboerderij op Telegram", zoals hij de Satoshi Radio-community noemt.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

De oorsprong van Bart's betrokkenheid bij cryptocurrency dateert uit 2017, toen hij nog IT-accountant was bij PricewaterhouseCoopers (PwC). Samen met zijn vriend en collega Wijnand Luitjes kwam hij in aanraking met crypto, wat leidde tot een diepgaande fascinatie. Terwijl hij overdag werkte als auditor bij PwC, merkte Bart dat er weinig ruimte was voor creativiteit en besloot hij zijn interesse in crypto te combineren met zijn langgekoesterde wens om iets met YouTube te doen.

In 2018 begon Bart, zonder beeld, studio of een duidelijk verdienmodel, samen met Wijnand Luitjes aan Satoshi Radio.

Missie[bewerken | brontekst bewerken]

De missie van Satoshi Radio was vanaf het begin duidelijk: het draaide om de eigen community. De oprichting van een Telegram-chat resulteerde in een gemeenschap waar meer niet-collega's dan collega's deel van uitmaakten. Terwijl ze naar de mijlpaal van duizend luisteraars werkten, sloten ze sponsordeals en groeide de podcast gestaag. De podcast evolueerde naar "nieuws en actualiteiten", waarbij de Slagters zich aansloten en Wijnand besloot te stoppen.