Peter Slagter

Uit BitcoinWiki.nl

Peter Slagter is een Nederlandse expert op het gebied van bitcoin en economie. Sinds 2017 is hij bezig met de opkomst van decentrale technologieën, wat leidde tot de oprichting van het kennisplatform LekkerCryptisch samen met zijn broer. Door middel van zijn platform deelt hij inzichten en analyses over uiteenlopende onderwerpen binnen de wereld van technologie en economie.

Naast zijn schriftelijke bijdragen is Peter Slagter regelmatig te beluisteren als analist en expert op de radio, waar hij zijn kennis deelt over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van blockchain, cryptocurrencies en decentrale financiën. Zijn betrokkenheid reikt ook tot podcasts, waar hij dieper ingaat op relevante onderwerpen en zijn inzichten deelt met een breder publiek.

Een opvallende bijdrage van Peter Slagter aan het crypto-discours is zijn betrokkenheid bij BNR's Cryptocast, waar hij regelmatig als co-host optreedt. Als marktanalist levert hij inzichten in elke aflevering. Bovendien is Peter te horen in de podcast Satoshi Radio, samen met Bart Mol en broer Bert Slagter.

Op 25 oktober 2021 markeerde een mijlpaal in de carrière van Slagter met de publicatie van zijn eerste boek, getiteld "Ons geld is stuk". In dit boek onderzoekt hij hoe een doorbraak in de informatica de vormgeving van het geldsysteem van de toekomst kan beïnvloeden, met een nadruk op de opkomst van bitcoin. Het boek kwam binnen op nummer 1 van de Bestseller 60 en behield deze positie gedurende 7 weken.

Zie ook: Satoshi Radio