Ons geld is stuk

Uit BitcoinWiki.nl

Het boek Ons Geld Is Stuk werpt een kritische blik op het hedendaagse financiële landschap, waarbij het voor een groeiende groep Nederlanders steeds moeilijker wordt vermogen op te bouwen. Met studieschulden bij aanvang van hun carrière en onbetaalbare huizen ervaren velen een financiële uitdaging die hen als het ware 'slapend arm' maakt. Het boek benadrukt niet alleen nationale, maar ook wereldwijde financiële problemen, waar miljarden mensen onder financiële censuur, surveillance of hoge inflatie leven.

Het boek is geschreven door Peter Slagter en Bert Slagter, heeft 304 pagina's en is vindbaar onder ISBN 9789048859511.

In dit kader wordt Bitcoin naar voren geschoven als een potentieel onderdeel van de oplossing. Het boek beschouwt Bitcoin als een radicaal nieuw geldsysteem dat goed past in een toekomst waarin digitale transacties de norm zijn.

Bitcoin wordt omschreven als programmeerbaar geld, een open protocol vergelijkbaar met de internetprotocollen die ons dagelijks gebruik van het web mogelijk maken. Hoewel het boek geen garantie biedt voor het succes van Bitcoin, erkent het de mogelijkheid dat het de wereld ingrijpend kan veranderen, zij het met de nodige risico's en uitdagingen.

Zie ook externe link: Website Ons Geld Is Stuk