BitcoinTaps

Uit BitcoinWiki.nl

BitcoinTaps is een drank-tap dienst die evenementorganisatoren de mogelijkheid biedt om snel en flexibel drank tap locaties op hun event te plaatsen en waarmee bezoekers hun drankjes geheel zelf met Bitcoin Lightning betalen en tappen.

BitcoinTaps bestaan in twee varianten, een BitcoinTaps PRO en een BitcoinTaps PARTY versie. Beide varianten kenmerken zich vanwege het gebruikersgemak voor het zelfstandig afrekenen en tappen van drankjes met behulp van het intuïtieve en interactieve tap-display.

BitcoinTaps PRO is uniek in de toepasbaarheid vanwege het ontwerp wat compatibel is met bestaande tapinstallaties. Door het losschroeven van de traditionele taphandel kan de BitcoinTaps PRO worden gekoppeld met een bestaande tapinstallaties. Daarnaast is het mogelijk om BitcoinTaps PRO middels mobiele tapinstallaties te faciliteren.

De PRO taps zijn voorzien van een Bitcoin Lightning betaalfunctie middels integratie met Lightning Checkout waardoor een bedrijfszekere tapdienst wordt geboden en extra inzichten mogelijk worden door analyse van transacties zoals omzetsnelheden en omzet per locatie.

PRO taps zijn niet als product te koop maar worden als totaalservice geïmplementeerd waarmee evenementorganisatoren en Horeca-ondernemingen die hun gasten een bijzondere Bitcoin-beleving willen aanbieden worden ontzorgd.

BitcoinTaps PRO is naast bier ook toepasbaar voor het tappen van andere drankjes zoals, water, limonade, wijn en cocktails en wordt daarmee ideaal inzetbaar voor locaties met veel bezoekers die snel en eenvoudig hun drankje zelf afrekenen en tappen. Bedrijfszekerheid wordt gewaarborgd middels een BitcoinTaps ondersteuningsdienst.

In oktober 2023 werd de BitcoinTaps PRO versie voor het eerst aan het grote publiek gedemonstreerd tijdens Bitcoin Amsterdam waar vele bezoekers met hun wallet hun eigen biertje konden afrekenen dat vervolgens in 5 seconden werd getapt. Tijdens het twee-daagse Bitcoin event werd duidelijk dat bezoekers deze dienst weten te waardeerden door de drukte rondom de taps gedurende het hele event, het bewijs van een positieve vibe aan het evenement.

BitcoinTaps PARTY is een kleinere biertap variant die werkt op basis van 5 liter biervaatjes en is toepasbaar voor kleinere bijeenkomsten en privé aangelegenheden. Het is het ideale Orange Pill apparaat om mensen te laten ervaren hoe eenvoudig en snel je met Bitcoin kunt betalen. Deze eerste PARTY BitcoinTaps worden eind 2023 als DIY bouwkit via een gratis workshop aangeboden in Noderunners en Belgian Bitcoin Embassy communitieleden.

BitcoinTaps is een initiatief van samenwerkende Nederlandse, Duitse en Belgische Bitcoiners.

BitcoinTaps PRO werkt op basis van de Bitcoin betaaldiensten van Lightning Checkout.

Zie ook externe link: De site van BitcoinTaps


Kenmerken[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Draagbare Bierkranen: De draagbare bierkranen zijn ontworpen om efficiënte bierbediening mogelijk te maken op drukbezochte locaties en bij demonstraties.
  2. Geïntegreerde Lightning-betaaldienst: Betalingen worden eenvoudig en veilig verwerkt via het Lightning Network.
  3. Realtime Tapinzichten: BitcoinTaps biedt via de Lightning Checkout portal realtime inzicht op alle actieve PRO tappunten, gemaakte omzet per individueel tappunt en tapstatus, waardoor effectief beheer en monitoring mogelijk is.
  4. Verbeterde Evenementenambiance: BitcoinTaps draagt bij aan een vlottere service en betalingen, wat de algehele sfeer van Bitcoin-evenementen ten goede komt.