Noderunners

Uit BitcoinWiki.nl

De Noderunners is een Nederlandstalige groep bitcoiners, toxische maximalisten, de plebs die het hele jaar door bitcoinmeetings opzetten.

Bitcoin bindt hen allen, en het runnen van een node, be your own bank en don't trust, verify nemen ze zeer ter harte. Het runnen van een node is een vereiste, net zoals een maximalist zijn. Men moet al tot de conclusie gekomen zijn dat alleen bitcoin telt, en dat het zinloos is om afgeleid te worden door shitcoins.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het begon allemaal toen twitteraar @onhebrinkie (samen met @einzie beheerder van de bitcoin website noderunners.network) een bitcoin-node opstuurde naar het eiland Bonaire, naar twitteraar @yamapama. Veel Nederlandse twitteraars en bitcoiners volgde dat en gaven hun reacties hierop. @yamapama nodigde vervolgens na ontvangst van de node iedereen uit voor een lunch in Bonaire maar dit was voor de meesten toch te ver weg. Toen werd op twitter voorgesteld om die lunch dan in Nederland te doen.

De lunch werd een terras bezoek in Den Bosch in september 2021, en dit is de 1e officiële meeting van de Noderunners. Er kwamen ongeveer 20 bitcoiners op af, stuk voor stuk bitcoin maximalisten, en die meeting was zo succesvol dat er besloten werd dit vaker te doen. Velen waren wel eens naar Bitcoin meetings of events geweest, maar daar komen meestal ook shit coiners, traders en beleggers. Dit was voor de meesten de 1e meeting die men bijwoonde waarbij iedereen overtuigd bitcoin maximalist was. Dit was een verademing voor iedereen, eindelijk gelijkgestemden ontmoeten in meatspace, het echte leven ipv online, zonder afgeleid te worden met onzinnige gesprekken over blockchains, shit coins, trading, yield en meer.

Vele meetings volgde, en men ging elkaar ontmoeten op andere meetings. 1 van de door de Noderunners met veel plezier bezochte meetings zijn de De Bitcoin Show meetings in de Blast Galaxy in Amsterdam.

Maar het mooiste zijn toch hun eigen meetings, legendarisch is de WeilandBois Meeting. In de Corona tijd met strenge lockdowns besloten de Noderunners dat net als bitcoin, niets, en zeker geen overheid hen kon stoppen. Op 27 december 2021 kwam men samen in een veld in the middle of nowhere waar bitcoiner en Noderunner @Mr21Million een veld 'geregeld' had. Het was guur en nat, maar niets kon hen stoppen, partytenten en een barbecue kwamen te voorschijn, er werden kampvuren ontstoken en in de regen bij 6 graden celsius werd tot diep in de nacht bier gedronken en gediscussieerd over hoe bitcoin de wereld zou veroveren en een eind zou maken aan het centrale banken en fiat stelsel: niets kan de Noderunners, of bitcoin, stoppen.

Het hele jaar werd gevuld met meetings, men is gaan kleiduiven schieten, er is een beachparty geweest, men heeft gezamenlijk pizza dag gevierd, de bitcoin conference in Amsterdam werd massaal en gezamenlijk bezocht, er was zelfs een meeting in een kazemat, een soort bunker, de Kazemat meeting, opgezet door Noderunner @Dabloem, echt een bitcoin citadel!

Internationaal[bewerken | brontekst bewerken]

De Noderunners werden ook snel gevonden door Vlaamse bitcoiners die inmiddels vele meetings met steeds grotere groepen bezoeken, en verschillende noderunners wonen inmiddels geregeld de Vlaamse meetings in Antwerpen bij van de Belgian Bitcoin Embassy.

Toegangseisen en draaien van nodes[bewerken | brontekst bewerken]

De Noderunners groep is niet zomaar voor iedereen toegankelijk. Er zijn strenge toelatingseisen. Het runnen van een node, en tenminste bitcoin maximalist zijn, zijn enkele van de bekende toelatingseisen. Enkele uitzonderingen zijn er, als men maximalist is maar nog geen node runt maar dit wil gaan leren staan alle Noderunners klaar om te helpen. Als men echt technisch niet in staat is om een node te runnen maar bewezen maximalist is kan men hier ook bij hoge uitzondering van afwijken.

Het deurbeleid is streng, men doet onderzoek naar social media accounts. Als er alts/shit coins gevonden worden is het exit. Een fiat-job voor een crypto bedrijf wordt toegestaan, mits men prive maar maximalist is.

Inmiddels is de Noderunners groep uigegroeid tot een wilde chaotische maximalistische bende die samenkomt in hun Telegramgroep met meer dan 150 leden, op Twitter, op noderunners.network en in het echte leven, en sinds kort heeft men zelfs hun eigen piratenzender.