Lightning Checkout

Uit BitcoinWiki.nl

Lightning Checkout, vaak afgekort als LNC, is een betalingsdienstaanbieder die zich conformeert aan de visionaire principes van Satoshi Nakamoto, de pseudonieme oprichter van Bitcoin. LNC houdt vast aan het geloof dat financiële transacties niet afhankelijk moeten zijn van vertrouwde derde partijen en benadrukt het belang van Bitcoin en het Lightning-netwerk om dit doel te bereiken. De drijvende kracht achter Lightning Checkout is Ton.

Missie en Filosofie[bewerken | brontekst bewerken]

De missie van Lightning Checkout is individuen en bedrijven in staat te stellen om hun financiële transacties onafhankelijk te beheren, zonder de noodzaak van tussenpersonen. Deze visie is geworteld in de kernprincipes van decentralisatie en zelfredzaamheid. LNC moedigt gebruikers aan om al zijn aangeboden diensten zelf te hosten, waardoor de noodzaak van derde betalingsverwerkers wordt verminderd.

Gebruikers worden aangemoedigd om hun eigen nodes op te zetten en te onderhouden, wat hen meer controle en autonomie geeft over hun financiële transacties. Door deze zelf-gehoste nodes te integreren met hun online winkels of fysieke winkels, kunnen gebruikers een betalingsinfrastructuur creëren die onafhankelijk werkt van tussenpersonen zoals Lightning Checkout.

Ondersteuning voor bedrijven[bewerken | brontekst bewerken]

Lightning Checkout begrijpt dat het opzetten en integreren van zelf-gehoste nodes in bedrijven tijdrovend kan zijn. Als oplossing biedt het bedrijf zijn diensten aan om deze last op zich te nemen. Door te kiezen voor de diensten van Lightning Checkout kunnen gebruikers de complexe taak van het beheren van nodes en betalingsverwerking uitbesteden, zodat ze zich kunnen concentreren op hun kernexpertise: het verkopen van producten of diensten.

Vlotte Betalingsafwikkeling[bewerken | brontekst bewerken]

Een van de opvallende kenmerken van Lightning Checkout is het gestroomlijnde proces van betalingsafwikkeling. Eens per dag ontvangen gebruikers de totale dagelijkse verkopen rechtstreeks op hun Bitcoin-accounts of op hun voorkeursrekeningen bij cryptocurrency-beurzen. Dit vereenvoudigt financiële transacties en zorgt ervoor dat bedrijven hun inkomsten snel en efficiënt ontvangen.

Producten[bewerken | brontekst bewerken]

Het productenportfolio van Lightning Checkout is continu in ontwikkeling. Momenteel bieden zij een viertal producten:

  • Bitcoin Factuur: genereer een bitcoin betaallink en plaats deze op je factuur en laat je klanten je betalen in bitcoin.
  • Bitcoin Paywall: publiceer content op een blog en krijg de mogelijkheid om per artikel te worden betaald.
  • Bitcoin Point Of Sale: een web-based point of sale terminal zodat bitcoin geaccepteerd kan worden in een fysieke winkel.
  • Bitcoin Webshop: een integratie zodat bitcoin geaccepteerd kan worden via je webshop.

Daarnaast biedt LNC nog maatwerkoplossingen. Zo verzorgen zij onder andere de betalingen voor BitcoinTaps. Daarnaast biedt Lightning Checkout voor ondernemers een overzichtelijke portal waarin alle transacties en uitbetalingen worden getoond. Deze zijn eenvoudig te exporteren en bevatten naast de Bitcoin waarde ook de fiat waarde. Hierdoor wordt het verwerken van de transacties in de administratie aanzienlijk vereenvoudigd. Meer over de dienstverlening van Lightning Checkout is te vinden op de website.