Belgian Bitcoin Embassy

Uit BitcoinWiki.nl

De Belgian Bitcoin Embassy (BBE, @BelgianBitcoin) is een Vlaamse groep Bitcoin plebs die maximalisme hoog in het vaandel draagt. Ze richt zich op het uitbouwen van een Bitcoin community in België met een focus op vrijheid en zelfsoevereiniteit: het bewaren van je eigen sleutels, het runnen van nodes, P2P exchange en privacy als fundament.

Zie ook externe link: Site BBE


Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De stichters van BBE, Willem van den Bergh en Dirk, begonnen eind 2021 met het organiseren van meetups in de regio Antwerpen. Michilis is community manager. Ook Ze waren teleurgesteld in de lage signal to noise ratio van de Belgische Bitcoin community, die vooral bestond uit crypto, blockchain, of trading meetups, en besloten daar verandering in te brengen.

Al snel werd duidelijk dat er genoeg Bitcoiners rondlopen, maar dat ze niet deel uitmaken van het publieke discours. Na een aantal geslaagde eerste meetups werd besloten om een duidelijke structuur te geven aan de BBE meetup. Sindsdien wordt steevast afgesproken elke 21ste van de maand in het Bitcoin/Lightning vriendelijke restaurant Little Bun in Antwerpen. De meetups worden ingeleid door een Bitcoin talk, waarbij onderwerpen als traden en shitcoins niet worden aanvaard.

Voorgaande talks gingen over het Lightning netwerk, p2p/no-KYC exchange met Peach, mining met Bitcoin Brabant. Hoewel Antwerpen de thuisbasis is van de BBE, wordt er steeds meer uitgeweken naar andere steden in België of Nederland (noderunners groep) om connectie te maken met alle andere Bitcoin communities die stilaan overal aan het ontpoppen zijn.

Doel[bewerken | brontekst bewerken]

De kracht van Bitcoin ligt in de plebs. BBE heeft als doel de plebs zo veel mogelijk te verbinden, over landsgrenzen heen, om de p2p circulaire Bitcoin economie op gang te helpen. Bitcoin vraagt geen permissie, dus doen de Bitcoin communities dat ook niet. Door de positieve boodschap van Bitcoin te verkondigen en concreet te maken, tracht de BBE een toevluchtsoord en aanspreekpunt te zijn voor mensen die op zoek zijn naar praktische informatie over Bitcoin.

Alles voor Bitcoin-podcast[bewerken | brontekst bewerken]

Een frequente aanwezige op de BBE meetups is long time Bitcoiner Kim Oraku. Een aantal maand na de eerste BBE meetup begon Kim met de publicatie van de allereerste Vlaamse Bitcoin podcast (Alles Voor Bitcoin), die een gelijkaardig doel heeft als de BBE: het goede woord zo veel mogelijk verspreiden onder de mensen, zodat beginners niet in de valstrik van finfluencers of main stream media terechtkomen en een verdraaid beeld van Bitcoin te horen krijgen.