Gurtis Blauw

Uit BitcoinWiki.nl

Gurtis Blauw (voorheen als nym Gurtis Pleb) is een Nederlandse bitcoiner, Noderunner en Meshtadelian. Naasten omschrijven hem als family guy, spiritueel seeker, ungovernable misfit, revolutionair. Hij is afkomstig uit een boerenfamilie en is geschoold en ervaren als timmerman en bosbeheerder. In bitcoinkringen is hij met name bekend om zijn missie: een zelfvoorzienende bitcoin citadel bouwen, geheel losgekoppeld van de fiat wereld.

Visie[bewerken | brontekst bewerken]

Begin 2024 koos Gurtis het publieke podium om zijn dromen en visioenen over een mooiere wereld te delen en verwezenlijken. Hij predikt het narratief van ‘the sovereign individual’: volgens Gurtis leven we op het snijpunt van tijdperken. Het is zijn persoonlijke missie om het nieuwe tijdperk te belichamen en hij hoopt met zijn reis velen te inspireren.

Tijdens de bitcoin Eindhoven meetup van 5 april 2024 bespreekt Gurtis zijn visie op de samenleving van de toekomst met zijn vriend Bert de Groot, in zijn plan: Pleb Citadel NL - A Blueprint. Hierin wordt uiteengezet hoe bitcoiners het heft in eigen handen zullen nemen door hun levensbehoeften (voedsel, energie en financiën) in eigen beheer te nemen. Een visie op een circulaire zelfvoorzienende economie, decentraal gebouwd, naar het model van de befaamde internationale groep ‘the Meshtadel’ (een groep citadelbouwers).

Gurtis gaat zijn plannen en zijn reis in 2024 wereldkundig maken en deze open source delen. Vanaf de ontwerpfase tot de planning, van het uitvoeren tot het onderhouden en in stand houden van een citadel: alles zal met de bitcoingemeenschap gedeeld worden.