Blockrise

Uit BitcoinWiki.nl

Blockrise biedt diensten aan voor Bitcoin en altcoins aan zowel particuliere als zakelijke investeerders.

Diensten[bewerken | brontekst bewerken]

  • Wallet: Blockrise heeft een unieke wallet gebouwd waarbij de cliënt daadwerkelijk zelf de keys in handen heeft. Blockrise zelf bewaart geen kopie van de private keys. Alle fondsen worden individueel aangehouden en elke transactie met deze wallet is een echte on-chain transactie en daarmee extern verifieerbaar. Alle activa in Blockrise wallets worden beveiligd met behulp van Hardware Security Modules (HSM’s). Deze HSM’s worden wereldwijd door de grootste banken gebruikt en staan opgeslagen in een Zwitserse bunker. Dit biedt de voordelen van zowel hot als cold storage omdat handelen nog steeds direct mogelijk is zonder fondsen naar een exchange te verplaatsen, maar de crypto worden wel cold opgeslagen.
  • Crypto broker: voor degenen die een eigen strategie willen volgen, is het platform ontworpen om zelfstandig investeren mogelijk te maken. Cliënten kunnen Bitcoin en Ethereum kopen, verkopen, ontvangen en verzenden. Alle transacties gebeuren van en naar de eerdergenoemde wallet en zijn daarmee on-chain transacties die extern verifieerbaar zijn met bijvoorbeeld een blockchain explorer.
  • Crypto vermogensbeheer: de ervaren vermogensbeheerders hebben een bewezen strategie samengesteld welke gevolgd kan worden als onderdeel van crypto vermogensbeheer. De portefeuille is een combinatie van Bitcoin, Ethereum en een cash positie in euro's en wordt maandelijks geherbalanceerd. Cliënten die hiervan gebruik maken worden continu op de hoogte gehouden van de prestaties maar hoeven zelf verder geen handelingen te verrichten. In- en uitstappen is op elk moment mogelijk.

Daarnaast biedt Blockrise een mobiele app aan waarmee cliënten 24/7 hun portfolioprestaties kunnen bekijken. De mobiele app kan ook worden gebruikt om transacties goed te keuren.

Registratie DNB[bewerken | brontekst bewerken]

Het platform is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, waardoor beleggers verzekerd moeten zijn van een legitieme en conforme dienstverlening. Daarnaast zijn alle diensten opgebouwd met Nederlandse én Europese regelgeving in het achterhoofd.

Veiligheid van tegoeden[bewerken | brontekst bewerken]

Blockrise gelooft sterk in het "not your keys, not your crypto" principe. Daarom is er gekozen voor een unieke oplossing waarbij de cliënt de sleutels in handen houdt.

Doordat Blockrise geen private keys van cliënten bewaart, zou bij een eventuele hack van het platform het risico voor cliënten op het verlies van tegoeden verwaarloosbaar zijn. De cryptotegoeden worden individueel opgeslagen en eurotegoeden worden in een stichting bewaard. Bij een eventueel faillissement staan deze tegoeden hierdoor veilig.

De Hardware Security Modules die worden gebruikt voor het beveiligen van de wallets, worden door de grootste banken wereldwijd gebruikt. Deze HSM's verwerken dagelijks meer dan 100 miljard Zwitserse frank aan transacties en zijn daarmee bewezen effectief en veilig.

Missie en visie[bewerken | brontekst bewerken]

Blockrise heeft een aantal kernwaarden die dicht tegen de principes van Bitcoin aan liggen. Transparantie, veiligheid en toegankelijkheid zijn de waarden waarmee elke dienst is opgebouwd.

Blockrise heeft zichzelf de missie gesteld om een nieuwe standaard in de crypto-industrie te vestigen. Dit vertaalt zich in jarenlange inspanningen om sterke compliance fundamenten te leggen, met de focus op het opbouwen van duurzame relaties met regelgevende instanties. Daarnaast zetten zij zich in om de veiligste bewaarmethode neer te zetten in combinatie met professionele investeringsmogelijkheden.