BitcoinDelta

Uit BitcoinWiki.nl

BitcoinDelta is een samenwerkingsverband geïnitieerd door Nederlandse en Belgische Bitcoiners en richt zich op het begeleiden van Nederlandstalige ondernemers die de wereld van Bitcoin en het Lightning Networken willen verkennen. Daarnaast worden er in samenwerking met leden uit verschillende Bitcoin communities initiatieven ontwikkeld, geïmplementeerd en ondersteund.

De begeleiding van ondernemers in de wereld van Bitcoin wordt gefaciliteerd middels de Bitcoin Business Club met maandelijkse online meetups. De meetups behandelen het laatste relevante Bitcoin nieuws, wordt een Bitcoin thema behandeld, worden ervaringen uitgewisseld en vragen van ondernemers behandeld. BitcoinDelta zorgt ervoor dat ondernemers snel, eenvoudig en veilig kunnen beginnen met het afrekenen in Bitcoin op hun verkooplocaties, website of via hun facturatiesysteem.

Het doel van BitcoinDelta is om bij te dragen aan de bredere acceptatie en adoptie van Bitcoin door ondernemers waarmee er ook voor het massa publiek redenen ontstaan om Bitcoin te gebruiken als betaal- en spaarmiddel.

BitcoinDelta is onder andere bekend van BitcoinTaps, De Bitcoin Business Club en als implementatiepartner van Lightning_Checkout.

Missie[bewerken | brontekst bewerken]

De missie van BitcoinDelta is tweeledig:

  1. Educatie en Begeleiding van ondernemers: BitcoinDelta streeft ernaar om een toonaangevende bron van educatie en begeleiding te zijn voor ondernemers. Ondernemers die lid worden van de Bitcoin Business Club kunnen snel en veilig afrekenen in Bitcoin en maandelijks een online bijeenkomst bijwonen waar samen met andere ondernemers kennis wordt overgedragen en ervaringen worden uitgewisseld om Bitcoin en het Lightning Network effectief te begrijpen en te gebruiken.
  2. Innovatieve Bitcoin Toepassingen en Adoptie: Daarnaast zet BitcoinDelta zich in voor ondersteuning van Bitcoin innovaties en de bredere adoptie van Bitcoin. Ze willen de kloof tussen technologie en gebruikers overbruggen en iedereen in staat stellen om met vertrouwen en begrip deel te nemen aan deze autonome en decentrale digitale revolutie.

Zie ook externe link: Website BitcoinDelta