BitGo

Uit BitcoinWiki.nl

BitGo, Inc. is een digitaal activa trustbedrijf en beveiligingsbedrijf met hoofdkantoor in Palo Alto, Californië. Het werd opgericht in 2013 door Mike Belshe en Ben Davenport. Ook Jameson Lopp werkte er.

In 2021 kondigde Galaxy Digital de overname van BitGo aan voor $1,2 miljard. Deze overname werd echter in 2022 aangekondigd als geannuleerd na de neergang in de cryptomarkt, waardoor BitGo als een onafhankelijk bedrijf bleef opereren.

Multisig[bewerken | brontekst bewerken]

Het bedrijf biedt een multisignature bitcoin wallet-service aan, waarbij sleutels worden verdeeld onder meerdere eigenaren om risico's te beheren. Over het algemeen hebben BitGo wallets drie sleutels: één in handen van BitGo en twee in handen van de eigenaar van de wallet. De wallets kunnen geconfigureerd worden in zowel hot (online) als cold (offline) configuraties, evenals niet-custodial (waarbij de gebruiker volledige controle heeft) en custodial (waarbij BitGo een deel van de controle heeft) configuraties. BitGo speelt een belangrijke rol in het beveiligen van digitale activa in de crypto-industrie.

Zie ook: Cold storage