Jameson Lopp

Uit BitcoinWiki.nl

Jameson Lopp is co-founder en CTO van Casa. Daarvoor was hij software engineer bij BitGo. Hij zetzich actief in voor Bitcoin.

Hij staat bekend als een ervaren software-ingenieur, cypherpunk en een toegewijde voorstander van decentralisatie en privacy. Als

Vanwege een swatting-aanval[1] in 2017 leeft Lopp besloten om off-the-grid te leven waar een artikel over is geschreven in The New York Times[2].

Casa[bewerken | brontekst bewerken]

Lopp is Chief Technology Officer (CTO) van Casa, een bedrijf dat zich richt op het bieden van oplossingen voor het beheer van Bitcoin, heeft Lopp een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van veilige en gebruiksvriendelijke oplossingen voor het beheer van digitale activa.

Spreken en artikelen[bewerken | brontekst bewerken]

Lopp is ook bekend om zijn bijdragen aan de Bitcoin-gemeenschap als schrijver, spreker en Bitcoin-evangelist. Hij heeft talloze artikelen geschreven over Bitcoin, blockchain-technologie, privacy, en de filosofie achter decentralisatie. Daarnaast heeft hij regelmatig gesproken op conferenties en evenementen over de hele wereld, waarbij hij zijn kennis en inzichten deelt met een breed publiek.

Links[bewerken | brontekst bewerken]