Zwolle Bitcoinstad

Uit BitcoinWiki.nl

Zwolle Bitcoinstad is een Nederlands initiatief dat tot doel heeft Bitcoin te bevorderen als een waardevolle digitale valuta.

Dit streven wordt ondersteund door de overtuiging dat Bitcoin kan bijdragen aan een eerlijkere, socialere en vreedzamere economie en samenleving. Het initiatief heeft als ambitie om Zwolle te transformeren tot de tweede Bitcoinstad van Nederland, na Arnhem Bitcoinstad. Opgericht door enthousiaste vrijwilligers, organiseert Zwolle Bitcoinstad regelmatig bijeenkomsten en gebruikt daarvoor platforms zoals de Orange Pill App en Meetup.com.

Zie ook externe link: Site Zwolle Bitcoinstad


Visie en Missie van Zwolle Bitcoinstad[bewerken | brontekst bewerken]

Zwolle Bitcoinstad omarmt de overtuiging dat Bitcoin kan bijdragen aan een positieve transformatie van de economie en samenleving. De kern van hun visie is dat een grotere adoptie van Bitcoin essentieel is voor het realiseren van deze veranderingen. Deze visie heeft geleid tot de ambitie om van Zwolle de tweede Bitcoinstad van Nederland te maken.

Organisatie en Activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

  • Opgericht door Vrijwilligers: Zwolle Bitcoinstad is een initiatief dat is ontstaan door de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Dit toont de gemeenschapsgerichte benadering van het project.
  • Om de twee maanden Meetups: Om de adoptie van Bitcoin te bevorderen en een gemeenschap rondom de digitale valuta te creëren, organiseert Zwolle Bitcoinstad maandelijkse bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten vinden plaats bij aangesloten horecagelegenheden en worden aangekondigd via de Orange Pill App en Meetup.com.

Communicatie[bewerken | brontekst bewerken]

Zwolle Bitcoinstad maakt gebruik van moderne communicatiekanalen, waaronder Telegram, de Orange Pill App en Meetup.com, om hun maandelijkse meetups aan te kondigen en deelnemers op de hoogte te houden.

Toekomst[bewerken | brontekst bewerken]

Met een duidelijke focus op het bevorderen van Bitcoin-adoptie en het creëren van een actieve gemeenschap, blijft Zwolle Bitcoinstad streven naar groei en het realiseren van hun ambitie om Zwolle te positioneren als de tweede Bitcoinstad van Nederland.