Arnhem Bitcoinstad

Uit BitcoinWiki.nl

Arnhem Bitcoinstad is een initiatief van drie Bitcoin-liefhebbers om bitcoingebruik te promoten.

Het initiatief is opgericht door Patrick van der Meijde, Annet de Boer, Rogier Eijkelhof en Otto de Voogd.

Zie ook externe link: Site van Arnhem Bitcoinstad


Historie[bewerken | brontekst bewerken]

Arnhem Bitcoinstad, ook wel "Bitcoin City" genoemd, is ontstaan toen drie Bitcoin-liefhebbers besloten dat ze Bitcoin wilden kunnen gebruiken in hun eigen stad. Ze begonnen een missie om lokale café- en restaurant eigenaren te overtuigen om Bitcoin-betalingen te accepteren. Bij de opening op 28 mei 2014 accepteerden 15 locaties al Bitcoin. Sindsdien hebben steeds meer winkeliers zich aangesloten, waardoor je in Arnhem een grotere verscheidenheid aan producten kunt kopen en met Bitcoin kunt betalen.

Doel[bewerken | brontekst bewerken]

Het voornaamste doel van Arnhem Bitcoinstad is om te laten zien dat er een alternatief is voor het huidige financiële systeem door een Bitcoin-economie te creëren. Sommige deelnemende handelaren gebruiken al Bitcoin om benodigdheden te kopen bij andere handelaren die Bitcoin accepteren.

Bitcoin[bewerken | brontekst bewerken]

De voorstanders van Arnhem Bitcoinstad hebben hoge verwachtingen van Bitcoin en geloven dat het een integraal onderdeel zal worden van ons dagelijks leven. Betalen in een winkel met Bitcoin is een leuke manier voor iedereen om kennis te maken met de toekomst. Betalen met Bitcoin is slechts de eerste toepassing die het biedt, maar er zullen meer toepassingen ontstaan. Ze organiseren Bitcoin-meetups waarin ze de mogelijkheden uitleggen.