Znip

Uit BitcoinWiki.nl

ZNIP is een in 2022 opgericht Nederlands initiatief dat voortkomt uit een diepe passie voor Bitcoin en de wens om financiële onafhankelijkheid te bevorderen. Het primaire doel van ZNIP is om alle gebruikers van Bitcoin te voorzien van de nodige kennis en tools, zodat zij zelfbewust en met volledig vertrouwen de controle over hun Bitcoin kunnen behouden.

ZNIP is een initiatief van Serhan Meewisse, Jos en Marnix Schoorel.

Zie ook externe link: Website Znip


Vrijheid[bewerken | brontekst bewerken]

ZNIP gelooft dat Bitcoin en digitale vrijheid de bouwstenen vormen voor een betere wereld. Ze zien Bitcoin niet alleen als een financieel instrument, maar ook als een krachtig hulpmiddel om individuele financiële soevereiniteit te bereiken. Door Bitcoin-gebruikers te informeren en te empoweren, streeft ZNIP naar een toekomst waarin mensen in staat zijn om zelfstandig beslissingen te nemen over hun financiële welzijn.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

ZNIP is opgericht door een groep toegewijde Bitcoin-enthousiastelingen in Nederland. Voordat zij ZNIP begonnen, deelden zij al jarenlang hun kennis en expertise met familie, vrienden en leden van de Nederlandse Bitcoin-gemeenschap. Hun ervaring in het adviseren over het beheren van Bitcoin leidde tot de oprichting van ZNIP, met als doel om een breder publiek te bereiken en te onderwijzen over de waarde en de mogelijkheden die Bitcoin biedt.

In essentie is ZNIP een bron van educatie en empowerment voor iedereen die geïnteresseerd is in Bitcoin en streven naar financiële onafhankelijkheid. De organisatie is vastbesloten om bij te dragen aan een wereld waarin Bitcoin-gebruikers de vrijheid en de controle hebben over hun financiën, en waar Bitcoin wordt gezien als een katalysator voor positieve verandering en individuele autonomie.