Wallet- en identiteitverificatie

Uit BitcoinWiki.nl

Walletverificatie, ook wel bekend als adresverificatie, is een proces waarbij gebruikers hun eigenaarschap van een bepaald Bitcoin-adres moeten bevestigen voordat ze transacties kunnen uitvoeren, met name opnames.

Dit proces wordt vaak gebruikt door brokers en handelskantoren die een registratie bij DNB hebben. Vanwege eisen van DNB op het toezicht van aanbieders van cryptodiensten is het bij aanbieders voor de Nederlandse markt nodig om verificatie te doen.

Een manier om geen verificatie te hoeven doen is door peer-to-peer bitcoin te kopen.

De term KYC wordt gebruikt om identiteitverificatie aan te geven: Know your customer

Identiteitverificatie[bewerken | brontekst bewerken]

Gebruikers moeten zich vaak registreren en hun identiteit verifiëren. Dit kan vereisen dat ze persoonlijke informatie verstrekken, zoals hun naam, adres en identificatiedocumenten, zoals een paspoort of rijbewijs.

Bitcoinadres-verificatie[bewerken | brontekst bewerken]

Nadat gebruikers zijn geregistreerd, moeten ze hun Bitcoin-adressen verifiëren door te bewijzen dat ze daadwerkelijk toegang hebben tot de privésleutels die aan die adressen zijn gekoppeld. Er zijn verschillende manieren om dit te bewijzen, een screenshot van de wallet is de meest eenvoudige manier.

Bitcoinbedrijf Bitonic heeft deze verificatie bij de rechter aangevochten, waardoor deze verificatie niet meer nodig is bij Bitonic.