PUB:'Ik heb nooit een bitcoin gekocht. Ik blijf het gebakken lucht vinden'

Uit BitcoinWiki.nl
Newsreader.jpeg

Dit is de reactie van BTCWiki.nl op "‘Ik heb nooit een bitcoin gekocht. Ik blijf het gebakken lucht vinden’", een stuk van Volkskrant op 16 feb 2021.

Auteur: Stieven Ramdharie - Deskundige(n): Peter de Waard (financieel verslaggever)


Waarom zou je wel naar professionele beursanalisten mogen luisteren maar niet naar Boef? Die weten het namelijk ook niet hoe je het best kan beleggen.

  • Geeft Peter hier toe dat hij het ook niet weet?


Beleg je zelf ook? ‘Nee, ik ben een dief van mijn eigen portemonnee. Al mijn geld zit op een spaarrekening’

  • Dit klopt. Vanwege de grote Inflatie verlies je door te sparen op een spaarrekening (in euro's) elk jaar koopkracht.


Ik blijf het gebakken lucht vinden. Je kan er niks mee doen. Het kan ook zo instorten, van de 41 duizend euro dat het nu waard is naar drieduizend euro. Het is een beweeglijke munt. Aandelen zijn wat dat betreft stabieler. Ik heb nooit de ingeving gehad om erin te stappen en ik weet overigens ook niet of ik het, met mijn financiële kennis, goed zou hebben gedaan

  • Vindt hij het gebakken lucht omdat je er niks mee kan? Dat is feitelijk onjuist, je kan het gebruiken als waardeopslag en als betaalmiddel. Het is mogelijk om bitcoin op verschillende manieren te gebruiken.
  • Het kan zo instorten --> Dat geldt ook voor andere investeringen, en gebeurt rustigaan met de euro. Het klopt dat de munt volatiel is.
  • Er zijn aandelen die een soms een hogere volatiliteit hebben van bitcoin. Maar bitcoin is inderdaad vrij volatiel, en wordt vaak als langetermijnbelegging gezien.
  • Bij een financiele crash (elke ~10 jaar) storten veel aandelen en indexen ook in. De tijd lijkt alleen sneller te gaan in bitcoin.
  • Het is inderdaad goed om goed te leren over bitcoin voordat je een investering doet.


<comments />