Mempool.space

Uit BitcoinWiki.nl

Mempool.space is een online platform dat gebruikers in staat stelt om real-time informatie te bekijken over de Bitcoin mempool, de wachtrij van transacties die nog moeten worden bevestigd door het Bitcoin-netwerk. Het biedt een uitgebreide set tools en grafieken om gebruikers inzicht te geven in de huidige staat van de mempool en de transactieactiviteit op het Bitcoin-netwerk.

Zelf gehost of de publieke pagina?[bewerken | brontekst bewerken]

  • Een publieke block explorer op mempool.space waar je informatie over blokken, transacties en dergelijke kan zien. Hier vertrouw je op de beheerder van de website om correcte informatie te leveren.
  • Een applicatie die je zelf kan draaien, waar je hetzelfde ziet als de publieke site, maar je informatie van je eigen node gebruikt en dus geen 3e partij hoeft te vertrouwen.

Umbrel-gebruikers kunnen de mempool.space-applicatie eenvoudig installeren.

Weergave[bewerken | brontekst bewerken]

Een van de meest opvallende kenmerken van Mempool.space is de visuele weergave van de mempool, die gebruikers in staat stelt om de transactieactiviteit te volgen en te begrijpen hoe de mempool evolueert in realtime. Deze visuele weergave maakt het gemakkelijk voor gebruikers om te zien wanneer de mempool drukker wordt en wanneer de transactiekosten kunnen stijgen als gevolg van congestie op het netwerk.

Voorspellen transactiekosten[bewerken | brontekst bewerken]

Naast het bieden van inzicht in de mempoolactiviteit, biedt Mempool.space ook andere handige tools, zoals fee estimators die gebruikers helpen bij het bepalen van geschikte transactievergoedingen op basis van de huidige netwerkomstandigheden.