LightningPiggy

Uit BitcoinWiki.nl
Foto van een gebouwde LightningPiggy

LightningPiggy is een elektronische spaarvarken voor kinderen dat bitcoin via het Lightning-netwerk accepteert, terwijl het het opgespaarde bedrag in satoshi's weergeeft.

Het doel is om met LightningPiggy de adoptie van bitcoin op een echte en zinvolle manier naar jonge mensen brengen. Naast het leren over stabiel geld vanaf de vroegst mogelijke leeftijd, zal het ook de deur openen naar STEM-leermogelijkheden via betaalbare thuisschool- en gemeenschapsontwikkelingskits.

Zie ook externe link: De Website van LightningPiggy

Zie ook externe link: GitHub


Visie en achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

De visie van LightningPiggy is om satoshi's de standaard te maken voor spaargeld voor elk kind. Het plan is om dit educatieve platform te gebruiken om toekomstige generaties te inspireren, niet alleen om te sparen met stabiel geld, maar ook om te leren creëren op een vrije en open-source manier.

Van jongs af aan worden we geprogrammeerd om in fiat-termen te denken. Afhankelijk van onze respectievelijke culturele achtergrond, is ons eerste kennismaking met geld in veel delen van de wereld wanneer de 'tandenfee' langskomt, gevolgd door het krijgen van een spaarvarken dat wordt gevuld met munten voor het verrichten van goede daden. Dit geld verliest snel zijn koopkracht en is daarom nutteloos voor het bewaren van waarde.