Eenentwintig

Uit BitcoinWiki.nl

EENENTWINTIG is een Nederlandstalige gemeenschap die zich volledig richt op Bitcoin. Het is een fork van Twentyone.world, opgericht door Dergigi. Deze gemeenschap is toegankelijk voor zowel nieuwkomers als ervaren Bitcoin-maxi's. De website biedt Nederlandstalige artikelen en podcasts die zich concentreren op het onderwerp Bitcoin.

Tijdens het begin van hun Bitcoin-reis merkten de oprichters op dat er overvloedige Engelstalige (en Duitse) Bitcoin-content en podcasts beschikbaar waren, maar een gebrek aan vergelijkbare Nederlandstalige bronnen. Bovendien waren er weinig gemeenschappen die exclusief gericht waren op Bitcoin; vaak richtten andere gemeenschappen zich ook op crypto en andere vormen van investeringen.

EENENTWINTIG is ontstaan uit een samenwerking tussen de podcasts "Bitcoin School" (Nederland) en EENENTWINTIG (Suriname).

Omdat een community-gevoel heel erg belangrijk is, gingen de oprichters van "Bitcoin School" op zoek naar de Nederlandse Bitcoin Community, à la Einundzwanzig. Die was op dat moment niet te vinden. Zij waren bekend met het Duitse Einundzwanzig en zochten iets soortgelijks.

Via de Twentyone.World community telegram groep zijn ze in contact gekomen met de Surniaamse tak van EENENTWINTIG. Zo hebben "Bitcoin School" en "EENENTWINTIG" zich samengepakt en zijn ze samen EENENTWINTIG vorm gaan geven.

De missie van EENENTWINTIG is dus: Toegankelijke community building op lokaal niveau voor Bitcoiners waarbij het laagdrempelig is om deel te nemen aan een Bitcoin-only community.

Zie ook externe link: Website van Eenentwintig


Podcasts[bewerken | brontekst bewerken]

Eentwintig maakt ook podcasts:

Zie ook externe link: Podcast Bitcoin School

Zie ook externe link: Podcast EENENTWINTIG


Lokale eenentwintigs[bewerken | brontekst bewerken]