Discreet Log Contract

Uit BitcoinWiki.nl

Discreet Log Contracts (DLC's) zijn eenvoudige, orakel-gebaseerde contracten die compatibel zijn met de Bitcoin-blockchain en die betalingen mogelijk maken die afhankelijk zijn van gebeurtenissen die worden bevestigd door orakels.

Slimme contracten worden vaak gezien als een kenmerk van cryptografische systemen zoals Bitcoin, maar worden nog niet op grote schaal financieel gebruikt. Twee van de grootste obstakels voor de implementatie en acceptatie ervan zijn de schaalbaarheid van de slimme contracten en de moeilijkheid om gegevens van buiten het currency-systeem in het slimme contract te krijgen (Orakel-probleem). De privacy van het contract is tot nu toe een ander probleem geweest.

Discreet Log Contracts zijn een systeem dat de zorgen over schaalbaarheid en privacy wegneemt en het vertrouwen in het orakel dat externe gegevens levert probeert te minimaliseren.  De contracten zijn discreet in die zin dat externe waarnemers de aanwezigheid van het contract in de blockchain niet kunnen ontdekken. 

Er wordt al jaren gewerkt met als doel Bitcoin DLC's praktisch en beschikbaar te maken voor Bitcoin- en andere applicatieontwikkelaars.

Er is al vooruitgang geboekt en een v0-release met ondersteuning voor een breed scala aan functies, waaronder numerieke uitkomsten en multi-orakel DLC's.

Zie ook: Bestand:Dlc.pdf