Coinmerce

Uit BitcoinWiki.nl

Coinmerce is een Nederlandse platform om o.a. te verhandelen. Het platform is in 2017 opgericht door de broers Nick en Luc Smits van Oyen. Coinmerce heeft een groeiende klantenkring en had eind 2021 meer dan 100.000 gebruikers.

Focus op eenvoud[bewerken | brontekst bewerken]

Het bedrijf is focust zich op het zo gemakkelijk mogelijk te maken van het kopen en verkopen van cryptocurrencies waaronder bitcoin. Coinmerce biedt een app en website aan, waarmee je jouw portfolio kunt bekijken, orders kunt uitvoeren of nieuws kunt lezen. De app en de website zijn volledig gratis te gebruiken en vereisen geen terugkerende abonnementskosten.

Registreren bij Coinmerce[bewerken | brontekst bewerken]

Registratie bij Coinmerce is gratis.

Om je te registreren bij Coinmerce heb je een aantal zaken nodig:

  1. Identiteitsbewijs: een identiteitskaart, paspoort of rijbewijs.
  2. Camerafunctie: een selfiecamera op je mobiele apparaat of een webcam.
  3. Bankdetails: zorg dat je toegang hebt tot je bankrekening of direct af kunt rekenen door middel van iDEAL.

Betaalmethodes (kopen en uit uit laten betalen)[bewerken | brontekst bewerken]

Nederlanders kunnen bitcoin aanschaffen door met ondere andere iDEAL te betalen, aangezien Coinmerce is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Belgen kunnen gebruikmaken van o.a. Bancontact.

Accountverificatie is mogelijk door middel van iDEAL en SEPA. Voor het kopen van bitcoin kun je gebruikmaken van iDEAL, Bancontact (voorheen Mister Cash), SEPA, Sofort, EPS, MyBank, Zimpler en creditcard (Mastercard en Visa).

Transactiekosten[bewerken | brontekst bewerken]

Er komen een aantal kosten kijken bij kopen en verkopen via Coinmerce.

De servicekosten beginnen bij 0,40% per transactie. Gemiddeld liggen de kosten rond de 0,9%. Hoe hoog de daadwerkelijk transactiekosten zijn, is afhankelijk van factoren zoals het volume van bitcoin, de orderboeken op dat moment, de volatiliteit en de ordergrootte (de hoeveelheid bitcoin) die je plaatst. De betaalmethode die je gebruikt zal ook een vergoeding vragen, dus het is belangrijk om naar al deze kosten te kijken als je een transactie gaat doen. Op die manier weet je precies wat er in rekening wordt gebracht.

Verschillende identificatieniveaus[bewerken | brontekst bewerken]

Als een gereguleerd bedrijf in Nederland is Coinmerce verplicht om alle gebruikers te identificeren. Identificatie wordt gedaan via een gerenommeerde marktleider op het gebied van identiteitsverificatie. Voor het aanmaken van een account verifieer je jezelf met een ID-kaart, rijbewijs of paspoort. In de laatste stap dien je een selfie te maken. Dit proces is niet veel anders bij andere cryptoaanbieders vanwege de stricte regels in Nederland, o.a. vanwege de antiwitwaswetgeving.

Als geverifieerde gebruiker (de stappen hierboven) kun je tot €20.000 per dag of €60.000 per week aan cryptocurrencies handelen. Een hoger niveau heet het “pro niveau” bij Coinmerce. Met dit niveau wordt na een gesprek met iemand van Coinmerce bepaald wat passende limieten zijn. Je dient een bewijs van je adres en inkomstenbron te verifiëren.

Crypto Information Center[bewerken | brontekst bewerken]

In december 2021 opende Coinmerce een Crypto Information Center. In de winkel in Amstelveen kun je terecht voor een kop koffie. De medewerkers helpen je met vragen, maar je kunt er ook een account aanmaken of een fysieke giftcard kopen.

Uitgebreide kennisbank[bewerken | brontekst bewerken]

De oprichters van Coinmerce, broers Nick en Luc Smits van Oyen, merkten na de lancering op dat veel mensen nog steeds vragen omtrent cryptocurrencies hadden. Het idee was om het makkelijk te maken om met cryptocurrencies te beginnen, maar de leercurve was stijler dan gedacht. De oprichters besloten om uitgebreid te delen via de kennisbank op Coinmerce.

Bitcoin opslaan[bewerken | brontekst bewerken]

Houdt er rekening mee dat als jouw bitcoin op de website van Coinmerce staat staat zij jouw bitcoin beheren (custodial). Je kan wel na het kopen van bitcoin op Coinmerce jouw eigen bitcoin in beheer krijgen (non-custodial).

Zie: Bitcoin opslaan