Bitget

Uit BitcoinWiki.nl

Bitget was een cryptobeurs in Nederland. Eind 2023 hebben ze om de registratie van nieuwe klanten uit Nederland stop te zetten, vermoedelijk omdat ze geen DNB-registratie hadden.

Sluiting[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf 1 december 2023 om 10:00 uur UTC+1, accepteerde Bitget geen identiteitsverificatieverzoeken meer van klanten die een bewijs van de Nederlandse identiteit of een bewijs van adres in Nederland indienden. Gebruikers met Nederlandse IP-adressen konden zich niet langer registreren of aanmelden voor de diensten van het platform.

Voor vragen of opmerkingen over de sluiting werden gebruikers aangemoedigd contact op te nemen met het klantenserviceteam van Bitget.

Zie ook externe link: Helpartikel over sluiting


DNB-registratie[bewerken | brontekst bewerken]

Bitget, met hoofdkantoor in Singapore, bleek geen registratie te hebben bij De Nederlandsche Bank (DNB), wat betekent dat het bedrijf officieel geen cryptodiensten mocht aanbieden in Nederland. Als reactie op deze situatie heeft Bitget onmiddellijk gestopt met het promoten van hun merk gericht op Nederlandse gebruikers via partner- en verwijzingsprogramma's.