Bitcoin verdienen

Uit BitcoinWiki.nl
Versie door Marnix (overleg | bijdragen) op 19 apr 2023 om 13:38
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Behalve het kopen van bitcoin, of het minen, kan je uiteraard ook bitcoin verdienen.

De meest directe manier is je werkgever vragen je in bitcoin uit te betalen. Er zijn ook andere manieren: je zou kan bitcoin accepteren als podcaster, producten verkopen voor bitcoin, of spellen spelen en zo bitcoin verdienen.

De site StackSats.how geeft een compleet overzicht. Op deze wikipagina staan de meest-voorkomende manieren (voor Nederlanders) om bitcoin te verdienen, oftewel: sats stacken.

Notepad.png

Dit artikel is een beginnetje.

Geld verdienen met werk[bewerken | brontekst bewerken]

In loondienst? Vraag de baas eens of hij in bitcoin wil overmaken. Ondernemer? Zet een bitcoin-betaallink op je factuur!

Via Bitcoiner Jobs kan je banen zoeken die in bitcoin betalen. Op Microlancer krijg je sats betaald voor kleine taken.

Is je werkgever bereid wat moeite te doen, of ben je freelancer, dan kan je je salaris, of een deel daarvan, in Bitcoin laten uitbetalen via de firma Bitwage. De papieren rompslomp belooft Bitwage goed te regelen, zonder dat de werkgever/opdrachtgever er omkijken naar heeft.

Voor content-makers[bewerken | brontekst bewerken]

Als podcastmaker kan je sats ontvangen van je luisteraars met Podcasting 2.0. Hier wordt veel gebruik gemaakt van Fountain en Satoshis.Stream.

Delen van links en nieuws kan ook geld opleveren via Stacker News.

Geld terug op aankopen[bewerken | brontekst bewerken]

Je koopt iets bij een winkel, en krijgt cashback, maar dan in sats. Dat kan bijvoorbeeld via Satsback, bij winkels zoals Bol.com, Alternate, Thuisbezorgd en veel meer.

Sats stacken door spellen te spelen[bewerken | brontekst bewerken]

Spellen als Bitcoin Bounce en Turbo 84 betalen sats uit door te spelen.

Lightning[bewerken | brontekst bewerken]

Als je een Lightning node hebt, kan je geld verdienen door betalingen te routeren. Mensen die jouw node gebruiken voor betalingen, betalen een fractie van de betaling.

Je kan ook geld beschikbaar stellen in het Lightningnetwerk en zo geld verdienen. Dat kan bijvoorbeeld met Amboss Magma of Lightning Pool.