Adam Back

Uit BitcoinWiki.nl
Versie door Marnix (overleg | bijdragen) op 8 mrt 2024 om 14:08 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Adam Back''' is een vooraanstaande figuur in de wereld van cryptografie en bitcoin, vooral bekend om zijn bijdragen aan de ontwikkeling van Bitcoin en blockchain-technologie. Als een van de meest prominente cypherpunks en cryptografen, heeft hij een aanzienlijke invloed gehad op de vroege ontwikkeling van Bitcoin en wordt hij vaak genoemd als een van de mogelijke identiteiten achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto, hoewel dit nooit definitie...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Adam Back is een vooraanstaande figuur in de wereld van cryptografie en bitcoin, vooral bekend om zijn bijdragen aan de ontwikkeling van Bitcoin en blockchain-technologie. Als een van de meest prominente cypherpunks en cryptografen, heeft hij een aanzienlijke invloed gehad op de vroege ontwikkeling van Bitcoin en wordt hij vaak genoemd als een van de mogelijke identiteiten achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto, hoewel dit nooit definitief is bevestigd.

Back staat bekend om zijn werk op het gebied van digitale handtekeningen en proof-of-work systemen, die beide cruciale componenten vormen van de Bitcoin-architectuur. Zijn voorstel voor het "Hashcash" proof-of-work systeem wordt beschouwd als een belangrijke mijlpaal op weg naar de creatie van Bitcoin. Hashcash wordt gebruikt om spam en denial-of-service aanvallen te bestrijden door het vereisen van een bepaalde hoeveelheid rekenkracht om een ​​bericht te produceren, waardoor het voor spammers duur wordt om massale hoeveelheden ongewenste e-mails te verzenden.

Hij is ook de CEO van Blockstream, een toonaangevend bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van blockchain-technologieën en gedecentraliseerde oplossingen.