VanEck

Uit BitcoinWiki.nl

VanEck is een aanbieder van beleggingsproducten. Je kunt er via hun ETN bitcoin kunt kopen.

ETN[bewerken | brontekst bewerken]

De VanEck Bitcoin Exchange Traded Note (ETN) biedt beleggers de mogelijkheid om te profiteren van de opwinding rondom bitcoin, gecombineerd met het gemak en de veiligheid van traditioneel beleggen.

Kernkenmerken[bewerken | brontekst bewerken]

- 100% Gedekt door Bitcoin (BTC): De VanEck Bitcoin ETN belooft volledig gedekt te zijn door bitcoin, waardoor beleggers direct blootstelling hebben aan de digitale valuta.

- Opgeslagen bij een Gereguleerde Cryptocustodian: De bitcoins die de basis vormen voor de ETN worden veilig opgeslagen bij een gereguleerde cryptocustodian, met aanvullende cryptoverzekering tot een beperkt bedrag.

- Verhandelbaar als ETF op Gereguleerde Aandelenbeurzen: De VanEck Bitcoin ETN is als een Exchange Traded Fund (ETF) verhandelbaar op gereguleerde aandelenbeurzen, zij het binnen een specifiek segment.

Risico[bewerken | brontekst bewerken]

1. Volatiliteitsrisico: De koersen van digital assets, waaronder bitcoin, zijn onderhevig aan extreme volatiliteit. Dit fenomeen, ervaren in de afgelopen periodes, kan aanhouden.

2. Valutarisico: Beleggen in bitcoin brengt valutarisico met zich mee, gezien de digitale aard van de activa.

3. Technologierisico: Door de relatieve nieuwheid van digital assets bestaat het risico van technologische onzekerheid en mogelijke tekortkomingen.

4. Juridische en Regelgevende Risico's: De juridische en regelgevende omgeving rondom digital assets is nog niet volledig vastgesteld in veel rechtsgebieden, wat kan leiden tot onzekerheid voor beleggers.

De VanEck Bitcoin ETN biedt beleggers de kans om te participeren in de groei van bitcoin, met inachtneming van de benodigde voorzorgsmaatregelen en bewustwording van de specifieke risico's die gepaard gaan met de volatiele wereld van digital assets.

VanEck Bitcoin ETN