PUB:Slapend rijk met bitcoins

Uit BitcoinWiki.nl
Newsreader.jpeg

Dit is de reactie van BTCWiki.nl op "uit FD: Slapend rijk met bitcoins", een stuk van FD op 2021-03-01.

Auteur: Menno de Bree - Deskundige(n):


Een matig stukje, vol met meningen. Geen feitelijke onjuistheden, meer dommigheid en slechte strategieën. Laat je niet gekmaken door altcoins! Denk aan de lange termijn.


Afgelopen week had ik opeens een gaatje in mijn agenda en kon ik me even inlezen. Ik was weer eens veel te laat, zag ik al snel.

  • Mening: Of je te laat bent hangt maar net af van hoe je denkt dat bitcoin zich gaat ontwikkelen
  • Zie ook: Veelgestelde vragen

Ook de achterliggende strategie begreep ik al snel: als een munt goedkoop is moet je hem kopen, om hem dan na prijsstijging weer fluks van de hand te doen, waarna het verschil als pure winst kan worden bijgeschreven.

  • Mening: Dit is een mening van de auteur. Het gaat vooral op voor altcoins, dat zijn meer casino's. Bitcoin is meer voor de lange termijn (ook een mening)

Om te weten te komen welke munten ik zou moeten kopen, ging ik te rade bij experts. Die maken allerlei grafieken, ontdekte ik, met lijntjes die ‘weerstandsniveaus’ aangeven. Naast deze geavanceerde vorm van magisch denken gebruiken deze deskundigen ook veel pijlen, in groen en rood, waarbij de belangrijkste aan het einde van de curve staan. Bij de meeste grafieken stonden er altijd twee, een omhoogwijzend, een omlaag, waarmee de expert in kwestie dan liet zien dat hij op grond van kennis en ervaring verwachtte dat de koers in de nabije toekomst zou kunnen stijgen, maar ook zou kunnen dalen.

  • Mening: Weer een mening. Zeker niet iets wat wij (bij BTCWiki) aanraden, om de markt te timen.

De eerste [rege], gebaseerd­ op het principe van non-originaliteit, luidde dat ik alleen munten zou kopen met groeipotentie

  • Mening: Weer een slecht idee. Er is veel troep op de markt.

Ik was heel trots op mijn beleggingsplan, maar in een week waarin de koersen van sommige altcoins wel meer dan 100 procent stegen, sloot ik met een verlies van 5 procent. En veel verbetering zit er tot nu toe niet in.

  • Mening: De auteur hoopte in een weekje, door te handelen in shitcoins, snelle winsten te maken. Wij zien bitcoin meer voor de lange termijn. Op de lange termijn werkt het (historisch gezien) het beste om enkel in bitcoin te gaan in plaats van andere munten met grote beloftes.
  • Zie ook: Bitcoin kopen