PUB:Is dit het moment om bitcoins in te slaan en slapend rijk te worden?

Uit BitcoinWiki.nl
Newsreader.jpeg

Dit is de reactie van BTCWiki.nl op "Is dit het moment om bitcoins in te slaan en slapend rijk te worden?", een stuk van Volkskrant op 9 feb 2021.

Auteur: Peter van Ammelrooy - Deskundige(n): Geen


Het probleem is dat de bitcoin geen stabiele waarde heeft zoals de euro en de dollar. Op die munten is monetair beleid te bouwen, zoals inflatiebestrijding, aldus de DNB.

Deze statement is eerste klas deceptie van de DNB. Inflatie is een van de kenmerken van het monetaire beleid van zowel de euro en de dollar, getuige de grote hoeveelheden geld die maand in, maand uit gecreëerd wordt. Bitcoin is het geneesmiddel, geen stabiele waarde vs de euro en de dollar is hier een logisch gevolg van.


Wat als Satoshi opeens meer bitcoins maakt? [..] Maar niemand weet wie er achter Satoshi schuilgaat, en of de schepper niet stiekem iets heeft ingebouwd om meer bitcoins te creëren.

Bitcoin is Open Source. Iedereen kan bekijken of er wat is ingebouwd. Een backdoor inbouwen is onmogelijk op die manier. Bitcoin bestaat inmiddels 12 jaar, deze backdoor zou inmiddels wel ontdekt zijn.


Wat als Tesla slechts speculeerde en al zijn bitcoins weer snel met vette winst verkoopt en de koers instort?

Tesla heeft in de SEC-filings aangegeven niet snel uit te geven.


En kan ook naar nul gaan, zoals een grote Zwitserse vermogensbeheerder vorige maand nog waarschuwde, ‘als er een beter ontworpen alternatief op de markt komt of regulering het sentiment smoort’

Digitaal schaarste is een eenmalige uitvinding. Een "beter alternatief" is al vele malen geprobeerd en dit heeft altijd gefaald. Daarnaast negeert dit argument de netwerk effecten rondom Bitcoin, welke inmiddels zo goed als onoverkombaar zijn geworden.