Lightning Labs

Uit BitcoinWiki.nl
(Doorverwezen vanaf Lightning Terminal)

Bij Lightning Labs wordt Open source-software en diensten ontwikkeld voor het Lightning Network. Lightning Labs is een pionier op het gebied van schaalbaarheid binnen het Bitcoin-ecosysteem.

Het bedrijf werd opgericht met als doel het oplossen van enkele van de belangrijkste uitdagingen waarmee Bitcoin wordt geconfronteerd, met name de beperkte transactiesnelheid en hoge kosten.

De focus van Lightning Labs ligt op het ontwikkelen en implementeren van het Lightning Network, een tweede-laag oplossing die belooft de snelheid en schaalbaarheid van het Bitcoin-netwerk aanzienlijk te verbeteren.

Zie ook externe link: Website Lightning Labs


LND[bewerken | brontekst bewerken]

Lightning Labs heeft LND ontwikkeld, een populaire implementatie van het Lightning Network-protocol. LND stelt ontwikkelaars in staat om gemakkelijk toegang te krijgen tot het Lightning Network en het te integreren in verschillende toepassingen.

Lightning Loop[bewerken | brontekst bewerken]

Een product van Lightning Labs genaamd Loop maakt het mogelijk om naadloos tussen on-chain en off-chain transacties te schakelen. Hierdoor kunnen ze Liquiditeit voor hun node regelen, door on-chain-sats om te wisselen voor Lightning sats.

Zie ook externe link: Site van Loop


Lightning Pool[bewerken | brontekst bewerken]

Lightning Pool is een dienst van Lightning Labs die het mogelijk maakt om liquiditeit op het Lightning Network te verhandelen en rente te verdienen door deel te nemen aan het routingproces.

Je kan er liquiditeit kopen en verkopen.

Zie ook externe link: Lightning Pool


Lightning Terminal[bewerken | brontekst bewerken]

Lightning Terminal (of LiT) is Open source software om Liquiditeit van je Lightning-node te beheren. Het project werd op 4 augustus 2020 aangekondigd[1].

Lightning Terminal

LiT laat je: