LND

Uit BitcoinWiki.nl

LND is de meest gebruikte software om een Lightning-node te draaien. De software is Open source en wordt uitgegeven door Lightning Labs. Het stelt gebruikers in staat om snelle, goedkope en schaalbare transacties uit te voeren, waardoor enkele van de beperkingen van de onderliggende blockchain worden verminderd.

Het is mogelijk om LND zelf te draaien door de instructies te volgen op github, of door de Nederlandse instructies van theroadtonode.com te lezen. Daarnaast wordt LND gebruikt in Umbrel en andere node-installatiepakketten, welke je het makkelijker maken om een node te starten.

LND maakt microbetalingen mogelijk door off-chain transacties uit te voeren via het Lightning Network. Hierdoor kunnen gebruikers kleine hoeveelheden waarde overdragen zonder de noodzaak van elke transactie op de onderliggende blockchain vast te leggen. Deze aanpak verbetert de snelheid en schaalbaarheid van het hele netwerk.

Een essentieel kenmerk van LND is dat het een open-sourceproject is. De broncode is beschikbaar op GitHub, waardoor ontwikkelaars over de hele wereld kunnen bijdragen aan de verbetering en evolutie van de software. Dit draagt bij aan de veerkracht en innovatie van het Lightning Network als geheel.