Bitcoin Memes

Uit BitcoinWiki.nl

Bitcoin is een volledig nieuw systeem dat vele vaste denkpatronen over geld, banken, overheid enz. uitdaagt. Omdat het vanuit een nulpunt in 2009 is gegroeid en een Internet fenomeen is, is het niet verwonderlijk dat onder de eerste groepen gebruikers de 'nerd-achtige' typen oververtegenwoordigd waren. Op het Internet leidt dat snel tot een eigen subcultuur met eigen begroetingen en 'in jokes'.

Ook vormen memes een flink deel van de subcultuur van de Bitcoin-wereld. Memes zijn woordspelletjes, mantra's al dan niet met beeld gecombineerd. (Meme op Wikipedia.nl).

Hieronder een lijst van Bitcoin Memes

Woord Memes[bewerken | brontekst bewerken]

Hodl[bewerken | brontekst bewerken]

Hodl (ook geschreven als HODL) is een typefout van 'hold'. De betekenis hier van is dat je je bitcoin koopt en niet verkoopt. Deze typefout was gemaakt in de titel van een forumbericht in 2013. Dit woord is erg populair onder de Bitcoin-gemeenschap. Mensen geven 'hold on dear life' als betekenis van van HODL.

"Have Fun Staying Poor!" (HFSP)[bewerken | brontekst bewerken]

Dat roep je iemand toe aan het eind van een discussie met iemand die maar niet wil begrijpen dat Bitcoin een rationale verzekering is tegen het falen van het fiat-geldsysteem. Een no-coiner zonder de minste twijfel.

Not your Keys, Not Your Coins[bewerken | brontekst bewerken]

Als je niet zelf de private key van je bitcoin bezit, bezit je eigenlijk niet jouw bitcoin.

Zie Not your keys, not your coins.

Citadel[bewerken | brontekst bewerken]

De Citadel is de denkbeeldige burcht waar in de dystopische toekomst de Bitcoin-rijken zich verschansen met hun mining apparatuur en zich aangevallen weten door de no-coiners. Dit idee komt uit een fantasierijke post op Reddit/r/Bitcoin uit september 2013, van user /u/Luka_Magnotta. De maximumkoers toen bedroeg ~$270. Drie maanden later dat jaar zou de koers door de $1000 grens breken.

"I am a time-traveler from the future, here to beg you to stop what you are doing."
"What is a Citadel?" you might wonder. Well, by the time Bitcoin became worth 1,000 dollar, services began to emerge for the "Bitcoin rich" to protect themselves as well as their wealth. It started with expensive safes, then began to include bodyguards, and today, "earlies" (our term for early adopters), as well as those rich whose wealth survived the "transition" live in isolated gated cities called Citadels, where most work is automated. Most such Citadels are born out of the fortification used to protect places where Bitcoin mining machines are located. The company known as ASICminer to you is known to me as a city where Mr. Friedman rules as a king.

Originele Citadel post: Archief

Stacking Sats[bewerken | brontekst bewerken]

Toen Bitcoin zo in prijs omhoog ging dat voor velen het bezit van 1 hele Bitcoin een utopische droom werd, werd Stacking Sats ('Stapel Satoshi's!') populair. Het geeft aan dat je ook met een beperkt inkomen aan het sparen van Bitcoin kunt werken: Elke keer dat je een latté niet koopt, of niet pizza laat thuisbezorgen maar zelf kookt, kun je met uitgespaarde euro's een setje satoshi's kopen. Ook het (al dan niet geautomatiseerd) periodiek investeren in (aankopen van) Bitcoin, het zgn Dollar Cost Averaging (DCA) draagt bij aan deze meme.

Bitcoin is a Black Hole[bewerken | brontekst bewerken]

Omdat Bitcoin het perfecte geld is, geld in de meest abstracte vorm, zal alle te sparen vermogen daar uiteindelijk in belanden. Allerlei andere vormen om waarde door de tijd te transporteren (sparen :) zullen wegkwijnen. Deze gedachte is in elk geval terug te Traceren tot Trace Mayer

Bitcoin is a financial black hole where visible capital goes in and does not come out. Bitcoin has attracted the attention of the most powerful monetary interests in the world resulting in a very serious 55 page report.
Bitcoin is very likely not going away anytime soon. Bitcoin is the opening of Pandora's Box and it is going to change things, big time.

https://www.runtogold.com/why-bitcoin-is-tangible-digging-into-the-guts-of-bitcoin/

De HODL line[bewerken | brontekst bewerken]

De HODL line komt van deze site. Hij laat zien dat niemand die bitcoin langer dan (ongeveer) 5 jaar vasthoudt verlies heeft.

Beeld Memes[bewerken | brontekst bewerken]

Bitcoin, C'mon do something[bewerken | brontekst bewerken]

Als de prijs lange tijd rond hetzelfde niveau blijft schommelen:

C'mon do something

Reacties konden niet uitblijven, zoals deze:

No, not that!