Bitcoin Breda

Uit BitcoinWiki.nl

Bitcoin Breda is een community van bitcoiners die in de regio Breda meetups houden.

De meetups zijn bedoeld om over bitcoin te praten en te netwerken.

Begin 2023 kwam Erik met het idee om in Breda een nieuw lokaal Bitcoin initiatief te starten. Via de Nederlandse Bitcoin community kwam hij in contact met Jack. Na een paar keer onder het genot van een bakkie koffie ervaringen uitgewisseld te hebben, wilden ze een echte lokale Bredase Bitcoin community starten. Zo gezegd zo gedaan.

De eerste Bitcoin Breda meetup was in op 21 september 2023 bij Business Centre Breda aan de Smederijstraat in Breda. De avond werd afgetrapt met een introductie vanuit Erik, die vertelde over de initiatie van Bitcoin Breda. Vervolgens vertelde Daniel over zijn ervaringen met Bitcoin en wat deze ontwikkeling in Midden-Amerika betekent. Vervolgens kregen we een een presentatie van Hero (welbekende Bitcoin'er) over zijn ervaringen met en engineering en development van Lightning voor Biertaps, op smaak gemaakt met zijn ervaringen in de wereld van hacking en informatiebeveiliging.

23 november 2023 was onze tweede Bitcoin Breda meetup hadden we een nieuwe venu gevonden; Buhne Breda. Deze meetup had een informeler karakter. Uiteraard hadden we de leuke anecdotes die gedeeld werden over hoe we als eerste met Bitcoin in contact gekomen waren. Wenze (van https://satsvault.eu/ ) vertelde over de Seedhammer en multisig wallets. Verder waren er andere developers, podcasters, computernerds en entrepreneurs aanwezig.

25 januari 2024 hebben we weer een meetup gehad bij onze (ondertussen) vaste stek: Buhne Breda. Deze meetup hadden we de lange sta-tafel geregeld. Met een snackje vooraf (de friet curry was lekker heet, zowel qua temperatuur als hoog op de scoville schaal) hadden we een nieuwe All-Time-High qua opkomst; 8 Bitcoin enthousiastelingen. Enkele hadden de avond van te voren (bij de Blast Amsterdam) van Wenze begrepen dat er in Breda een meetup was. En weer een nieuwe OG Bitcoin enterpreneur (de baas vanhttps://byecoin.com/) die vertelde dat in 2013 ook al eens een poging gedaan was om Bitcoin in Breda op de kaart te zetten (meetup-wise). Weer een mooie avond waarin we leuke anecdotes en ervaringen hebben gedeeld uit ons leven als Bitcoin'ers, maar ook uit normie-land.

28 maart 2024, in onze Telegram group en op social media hadden we laten weten dat we een Blockstream Jade hardware wallet zouden verloten onder de aanwezigen. Deze hardware wallet was ter beschikking gesteld door Wenze (van SatsVault ). Deze avond was de opkomst redelijk (uiteindelijk waren we met 6 man). Maar aangezien er deze avond alleen doorgewinterde Bitcoin kenners aanwezig waren, vonden we het beter om de Jade hww niet te verloten. We werden deze avond ook vergezeld door een van onze Zuiderburen. Leuke avond, wel een lagere opkomst dan de vorige keren. Maar Halvening en de bijbehorende bull market zit er aan te komen (naar alle waarschijnlijkheid valt deze op 20 april 2024).

De volgende meetup staat gepland voor donderdag 28 juni 2024, wederom bij Buhne Breda. Vanaf een uurtje of 19.00. Iedereen die geinteresseerd is in #Bitcoin of hier wat meer over te weten wil komen is welkom.Er is een Telegram-groep.

Zie ook externe link: Meetup-pagina

Zie ook externe link: Facebook-pagina

Zie ook: Bijeenkomsten en meetups