BCM (Bitcoin Meester)

Uit BitcoinWiki.nl
PasOp.svg

Pas op: Op deze site/platform/link worden ook andere munten dan Bitcoin aangeboden.

BCM is een Nederlandse cryptocurrency broker, welke kopen via iDeal aanbiedt. Vroeger heette het Bitcoin Meester.

Het platform werd in 2017 gelanceerd en is sindsdien uitgegroeid [naar eigen zeggen] tot de grootste broker van Nederland. Het platform maakt het mogelijk om Bitcoin te kopen, te verkopen en te bewaren.


Registreren[bewerken | brontekst bewerken]

Registreren duurt een enkele minuut waarna de gebruiker een bevestigingsmail ontvangt. Vervolgens moet de verificatie worden doorlopen welke binnen enkele minuten wordt afgerond. Hierna kan de gebruiker direct aan de slag met het kopen en verkopen van Bitcoin. Let op: ze verkopen ook andere munten.

Bitcoin kopen op Bitcoin Meester[bewerken | brontekst bewerken]

Het belangrijkste onderdeel van het proces: Bitcoin kopen. Zodra de gebruiker een account heeft aangemaakt op Bitcoin Meester kan deze beginnen met handelen op het Bitcoin Meester platform. Om Bitcoin te kopen dient de gebruiker eerst een bedrag aan euro’s te storten in haar account. Dit kan met iDeal waarna het bedrag direct op het account staat. Op de pagina Bitcoin kopen dient het gewenste bedrag in euro's te worden ingevuld, waarvoor men Bitcoin wil kopen. Het platform toont, zoals gebruikelijk bij dergelijke platformen, direct hoeveel BTC men krijgt voor het ingevoerde bedrag. Vervolgens wordt de aankoop voltooid met de knop “Kopen”. Na het kopen verschijnen de munten direct in de eigen Bitcoin Meester wallet, geïntegreerd in het platform (zie 'Custodial' ). Voor iedere aangeboden munt (altcoin) is er een wallet geïntegreerd. De gebruiker kan de munten desgewenst in [[Bitcoin opslaan|eigen beheer], door deze te verzenden naar de eigen externe ('non-custodial') wallet.

Support[bewerken | brontekst bewerken]

Bitcoin Meester is bereikbaar per telefoon, chat en e-mail. De reactietijd op e-mail is doorgaans minder dan een half uur. Zie de site voor de openingstijden van de service-desk.

Naast de helpdesk biedt Bitcoin Meester ook een helpcenter met uitgebreide handleidingen van het platform.

Eigen app[bewerken | brontekst bewerken]

Bitcoin Meester biedt tevens een eigen app aan voor zowel de Android als iOS gebruikers. Hierdoor is ook handelen onderweg mogelijk. De functionaliteiten die door de app worden geboden zijn vergelijkbaar met die van de website.

Link: Bitcoin Meester