Bitcoin Data

Uit BitcoinWiki.nl

Deze pagina is ervoor gemaakt om je meer inzicht te geven in de real-time On-en-Offchain data van het Bitcoin netwerk.

De koers[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook: Koers


Hash rate van Bitcoin[bewerken | brontekst bewerken]

Hash rate is de meeteenheid van de totale rekenkracht van het netwerk van Bitcoin-miners en geeft de actuele sterkte en veiligheid van het netwerk weer.

Live hash rate van Bitcoin

Bitcoin transactie data[bewerken | brontekst bewerken]

De live Bitcoin transactie data laat de inkomende, lopende en uitgaande transacties zien. De block size (grootte van de transacties) is vastgesteld op maximaal 1 megabyte (of 1.000 KB). Op basis van de ingestelde hoogte van de transaction fee kan men voorrang op het netwerk krijgen.

Live Bitcoin transacties

Wil je meer leren over over hoe Bitcoin transacties exact werken klik dan hier

Bitcoin exchange in/out flow[bewerken | brontekst bewerken]

Deze data laat de in- en outflow van Bitcoin op de verschillende exchanges zien. Waarom is dit belangrijk? Hoe meer bitcoin's er in cold storage zijn en dus niet op exchanges, des te schever de actuele verhouding tussen vraag en aanbod. Afhankelijk van je positie als koper of verkoper kan dit een goed of slecht signaal zijn. Uiteraard moet je je Bitcoin natuurlijk nooit verkopen.

Bitcoin exchange in/out flow

Bitcoin vs. andere valuta (Fiat)[bewerken | brontekst bewerken]

Om Bitcoin en haar omvang (macropositie) helder weer te geven is het belangrijk om te begrijpen hoe groot Bitcoin nu eigenlijk is ten opzichte van andere wereldvaluta. Hier horen we doorgaans weinig over in de media, maar ten tijde van schrijven (zie datum laatste aanpassing) is Bitcoin groter dan o.a. de Russische Roebel, Mexicaanse Peso en de Zweedse Kroon. Bitcoin bekleedt momenteel de 14e plek op het wereldtoneel van wereldwijde valuta's.

Bitcoin vs. wereldvaluta

Landen en bedrijven met bitcoin op de balans[bewerken | brontekst bewerken]

Er zijn wereldwijd enkele landen en tientallen bedrijven (zowel private- als beursgenoteerde ondernemingen) die naar buiten hebben gebracht bitcoin op de balans te hebben. Op deze website kun je de actuele bitcoin balans zien van verschillende bedrijven en landen, maar ook van een aantal ETF's.

Actuele statistiek van landen bedrijven met bitcoin op de balans