Modellen en voorspellingen

Uit BitcoinWiki.nl

Dit hoofdstuk beschrijft de verschillende modellen en voorspellingen die er zijn met betrekking tot de (huidige en toekomstige) prijs van Bitcoin.

Dit hoofdstuk mag onder geen beding als financieel advies gezien worden.


Notepad.png

Dit artikel is een beginnetje.

Doe altijd je eigen onderzoek en berekeningen. BitcoinWiki.nl is niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes en (potentieel) verlies van fondsen.

Met inachtneming van het bovengenoemde vinden we het als BitcoinWiki wel leuk om je te informeren over wat vooraanstaande personen/entiteiten zoal zeggen over de (huidige en toekomstige) prijs van Bitcoin. Na verloop van tijd kan gekeken worden welke van deze personen/entiteiten het dichts in de buurt zaten. Waar mogelijk hebben we zoveel mogelijk de verschillende onderbouwingen proberen te achterhalen.

Voorspellingen[bewerken | brontekst bewerken]

Voorspellingen bekende/beruchte personen[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ter lering en vermaak hieronder wat grote institutionele partijen/entiteiten zoal zeggen over de prijs voorspelling en adoptie van Bitcoin.

  • Dan Held | 2021, price prediction $288.000 - $300.000,00 | $1.000.000,00 < 10 jaar: Price prediction


Voorspellingen bekende/beruchte entiteiten/instituten[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ter lering en vermaak hieronder wat grote institutionele partijen/entiteiten zoal zeggen over de prijs voorspelling en adoptie van Bitcoin.

Bitcoin modellen[bewerken | brontekst bewerken]

Stock-to-Flow[bewerken | brontekst bewerken]

Het veel besproken stock-to-flow model van Plan B geef een theoretische waardebepaling aan Bitcoin en laat de verwachte koersontwikkeling zien. Hierbij dient echter wel de kanttekening gemaakt te worden dat deze voorspelling niet absoluut is en er verschillende visies bestaan over de betrouwbaar- en accuraatheid van het model. Het model mag dus absoluut nooit gezien worden als investeringsadvies. Wel kan gesteld worden dat het model tot nu toe (zie datum schrijven) accuraat is gebleken. Tevens is het unieke aan het S2F-model dat 'tijd' geen primaire factor in de formule is.

Dat gezegd hebbende, zijn er momenteel twee modellen in omloop, namelijk:

1: Het Stock-to-Flow model

2: Het S2FX-model (Cross asset)

Om de werking en de daarbij behorende onderbouwingen van het model beter te begrijpen raden wij je aan om eerst beide papers van de verschillende modellen te lezen.

De onderstaande links geven een real-time weergave van beide modellen weer.

Stock-to-Flow model (live) &

Stock-to-Flow cross asset model (live)

Rainbow Chart[bewerken | brontekst bewerken]

In 2014 bracht gebruiker trolololo een model uit met daarin een logaritmische regressie die de waarde van Bitcoin voorspelde aan de hand van de historische prijs tot dan toe. Dit model extrapoleert de prijs van Bitcoin aan de hand van een logaritmische formule die wel gebaseerd is op de verlopen tijd sinds het eerste blok. De naam Rainbow Chair is toegekend aan dit model, omdat het een aantal banden toevoegt op vaste afstanden van de gemodelleerde verwachtingswaarde, die elk een regenboogkleur zijn toegekend. Aan de hand van de kleur waarin de huidige prijs valt kan worden gelezen of de markt over- of underbought is. Het model wordt vaak als tegenhanger gebruikt van het bovenstaande Stock-to-Flow model van PlanB, met als meest bekende proponent Eric Wall.

Er zijn meerdere modellen in omloop, vaak gecorrigeerd naar de historische prijs.

  1. De logartimische projectie van trolololo uit 2014.
  2. Reddit-gebruiker Azop's exponentiele projectie uit 2014.

De onderstaande links geven een real-time weergave van beide modellen weer.

https://www.moonmath.win/