Not your keys, not your coins: verschil tussen versies

Uit BitcoinWiki.nl
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Beginnetje}} De enige manier om zelf bitcoin te bezitten, is als je de keys zelf bezit en beheert. Het is de enige manier om zeker te zijn dat een derde partij er niet met je geld vandoor gaat. === Hoe gaat het mis? === Veel mensen die bitcoin kopen, laten het bij hun handelsplatform staan. En daar gaat het vaak mis. Mensen verliezen zo de bitcoin die ze dachten te hebben. === Hoe doe...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1: Regel 1:
{{Beginnetje}}
{{Beginnetje}}


De enige manier om zelf [[bitcoin]] te bezitten, is als je de [[Geheime sleutel|keys]] zelf bezit en beheert. Het is de enige manier om zeker te zijn dat een derde partij er niet met je geld vandoor gaat.  
De enige manier om zelf [[bitcoin]] te bezitten, is als je de [[Geheime sleutel|keys]] zelf bezit en beheert. Het is de enige manier om zeker te zijn dat een derde partij er niet met je geld vandoor gaat (bijvoorbeeld door een [[Misstanden en datalekken|hack]]).  


=== Hoe gaat het mis? ===
=== Hoe gaat het mis? ===

Huidige versie van 3 jan 2024 om 11:10

Notepad.png

Dit artikel is een beginnetje.

De enige manier om zelf bitcoin te bezitten, is als je de keys zelf bezit en beheert. Het is de enige manier om zeker te zijn dat een derde partij er niet met je geld vandoor gaat (bijvoorbeeld door een hack).

Hoe gaat het mis?[bewerken | brontekst bewerken]

Veel mensen die bitcoin kopen, laten het bij hun handelsplatform staan. En daar gaat het vaak mis. Mensen verliezen zo de bitcoin die ze dachten te hebben.

Hoe doe ik het goed zelf?[bewerken | brontekst bewerken]

Door zelf je keys op te slaan. De meest toegankelijke manier is door het gebruiken van een hardware wallet.

Met een hardware wallet worden je keys (die toegang geven tot je bitcoin) veilig op een apparaatje opgeslagen dat daarvoor bedoeld is. Er is geen derde partij meer die jouw bitcoin bestuurt!

Lees ook het artikel: Bitcoin opslaan