Laatste revisie: 3 juni 2020

Hardware wallets zijn de veiligste manier om uw portfolio van cryptovaluta op te slaan. Hardware wallets zijn speciale USB-sticks (niet hetzelfde) die de private keys van de gebruikers offline opslaan. Hierdoor zijn de tegoeden van de gebruiker niet toegankelijk voor hackers.

1. Ledger Nano X

De voornaamste verbeterpunten van de Ledger Nano X ten opzichte van de Ledger Nano S zijn nog betere beveiligingsmaatregelen, een groter display, en de mogelijkheid om door middel van Bluetooth verbinding te maken met je hardware wallet.

Dit kan in combinatie met de Ledger Live app, welke te downloaden is in de App Store en Google Play.

De Ledger Nano X ondersteunt meer dan 1100 verschillende cryptovaluta, en biedt de mogelijkheid om meerdere applicaties (specifiek per cryptovaluta) te installeren op de wallet. Er kunnen zo’n 100 verschillende cryptovaluta tegelijkertijd op de Ledger Nano X opgeslagen worden.

Dit was bij de Ledger Nano S nog een probleem, aangezien er slechts een paar (minder dan 10) applicaties tegelijkertijd op de hardware wallet konden worden geïnstalleerd.

De Ledger Nano X heeft de CES Innovation Award 2019 gewonnen op de gebieden Cyber Security en Personal Privacy.

Ten slotte biedt Ledger gratis verzendkosten voor de Ledger Nano X en is tot 14 dagen na aankoop gratis te retourneren.

Lees de originele aankondiging door Ledger SAS hier: 

https://www.ledger.fr/2019/01/07/ledger-unveils-new-nano-x-hardware-wallet-at-ces-2019

2. Ledger Nano S

De Leder Nano S is betaalbaar en gewoon goed. Wilt u voor de nieuwere luxere variant gaan, kies dan voor de Ledger Nano X.

De Ledger Nano S ondersteunt momenteel al meer dan 718 verschillende cryptovaluta.

3. TREZOR One of Model T

Deze TREZOR Bitcoin Safe staat op de tweede plaats omdat hij duurder is en iets minder cryptovaluta ondersteunt dan de Ledger Nano S.

De Model T is de luxere variant die daarom ook duurder is.

De TREZOR Bitcoin Safe ondersteunt momenteel al meer dan 700 verschillende cryptovaluta.

Wij staan zelf niet achter de producten van TREZOR omdat wij deze veel minder overzichtelijk en moeilijk te gebruiken vinden.