Laatste revisie: 15 november 2018

Desktop wallets zijn wallets die u kunt gebruiken door software op uw computer te installeren. Het beste voorbeeld hiervan is de Bitcoin Core software van Bitcoin.

1. Exodus

Exodus is ook een goede desktop wallet die momenteel 94+ cryptovaluta ondersteunt. De wallet is ook te gebruiken op uw smartphone. Exodus ondersteunt Windows, Mac en Linux. Exodus is recentelijk naar onze nummer 1 geklommen, eerst was dit Jaxx. Wij vinden Exodus op het moment de beste desktop wallet.

Exodus zegt zelf aandacht te hebben besteed aan ieder detail en haar missie is cryptovaluta toegankelijk te maken voor iedereen. Bovendien is de exchange ShapeShift te gebruiken in de Exodus wallet.

Onze ervaringen met Exodus zijn super en we hebben nog geen enkele problemen gehad met de software. Transacties worden snel uitgevoerd.

Exodus Index

2. Jaxx

Jaxx is een erg goede desktop wallet die momenteel 85+ cryptovaluta ondersteunt. De wallet is ook te gebruiken op uw smartphone. De wallet is overzichtelijk en makkelijk te gebruiken. Jaxx ondersteunt Windows, Mac, Linux, iOS, Android, en Chrome extensies.

Jaxx geeft u een “masterseed” van 12 woorden waarmee u de private keys van uw cryptovaluta kunt beheren. Daarnaast kun u een 4-cijferige pincode instellen die u dient in te voeren telkens als u een transactie maakt.

Bovendien is de exchange ShapeShift te gebruiken in de Jaxx wallet.

Onze ervaringen met Jaxx zijn super en we hebben nog geen enkele problemen gehad met de software. Transacties worden snel uitgevoerd.

Jaxx Index

 

3. Bitshares

Bitshares is naar onze mening de best ontwikkelde exchange tot nu toe. Bitshares is een volledig gedecentraliseerde exchange die onmogelijk gehackt kan worden, en erg veel mogelijkheden biedt. Zo kunt u op Bitshares uw eigen cryptovaluta maken. Dit is een exchange die alleen door gevorderden kan worden gebruikt. De website is helaas (nog) niet beschikbaar in het Nederlands.

We hebben Bitshares enigszins getest (de mogelijkheden zijn enorm!) en onze ervaringen zijn super. Snelle transacties en lage transactiekosten!

Bitshares Index

4. Guarda

Guarda is onze nummer 4 met een goed aanbod aan cryptovaluta. Guarda is nieuw in onze lijst met desktop wallets.

Deze wallet ondersteunt meer dan 36 verschillende cryptovaluta.

Guarda Desktop Wallet

5. Electrum

Electrum is een desktop wallet die er ouderwets uitziet, maar een prima functionaliteit heeft. Naar ons weten ondersteunt Electrum alleen Bitcoin.

We hebben zelf nog geen gebruik gemaakt van Electrum.

Electrum Index

Wilt u recensies met ons delen?

Mail ze dan graag naar info@bitcoinwiki.nl. Bij voorbaat dank!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *