Cloud wallets zijn de makkelijkste en snelste manier om uw cryptovaluta op te slaan. Een ander woord voor cloud wallet is online wallet, een wallet die je op het internet kunt gebruiken. Na het kopen van cryptovaluta met Euro’s of Dollars zullen uw cryptovaluta meestal in de cloud wallet van de broker opgeslagen worden.

Cloud wallets worden meestal ondersteunt door centrale software zoals websites en applicaties, en deze software zou mogelijk gehackt kunnen worden. De meeste blockchains kunnen praktisch onmogelijk gehackt worden, maar centrale software dus wel! Het is dus aangeraden om uw cryptovaluta op te slaan op een hardware wallet.

Hieronder vind u onze top 5 cloud wallets. We zullen deze pagina blijven vernieuwen naarmate er meer cloud wallets worden ontwikkeld.

1. Binance

Binance is de grootste cryptovaluta exchange ter wereld en wordt wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt. Ze verwerken de grootste volumes (aantallen x dagwaardes) van alle exchanges. Binance verwerkt momenteel al dagelijks voor ruim 2 miljard Euro aan transacties. De website is helaas (nog) niet beschikbaar in het Nederlands. Bovendien biedt Binance cloud wallets voor erg veel cryptovaluta.

Binance IndexOp Binance kunnen gebruikers enkel cryptovaluta tegen cryptovaluta ruilen, hier kunt u dus geen cryptovaluta kopen voor fiat valuta (zoals Euro en Dollar). Dit doet u bij brokers zoals Litebit. Deze exchange biedt op het moment van schrijven 302 marktparen (bijv. BTC/ETH), waarmee ze het grootste aanbod bieden van alle exchanges. Binance rekent een klein bedrag aan transactiekosten op iedere transactie.

2. Litebit

Dit is een Nederlandse broker die we al jaren gebruiken en tot nu toe nog geen problemen hebben mee ervaren. Litebit is gevestigd in Rotterdam. Deze broker biedt een assortiment van maar liefst 45 cryptovaluta, levert zoals afgesproken, heeft een goede klantenservice, en een overzichtelijke website.

Litebit biedt cloud wallets voor vrijwel alle cryptovaluta die ze verkopen. Dit betekent dat u de gekochte cryptovaluta door Litebit kunt laten beheren en beveiligen. U heeft op ieder moment toegang tot uw portfolio (tegoeden). De website van Litebit is overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken.

Litebit Index

U kunt bij Litebit betalen met iDeal, SoFort, SEPA, Bancontact Mister Cash, GiroPay, en natuurlijk Bitcoin himself.

Bij uitbetaling ontvangt u de verkoopsom meestal de volgende dag op uw bankrekening. We hebben het zelf al jaren getest. De klantenservice reageert gewoonlijk binnen enkele dagen. Litebit is tevens telefonisch te bereiken op werkdagen van 9 tot 5.

3. Bitvavo

Bitvavo is een redelijk nieuwe Nederlandse broker waar we zelf verschillende cryptovaluta van gekocht hebben. Bitvavo is overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken. Deze broker biedt gebruiksgemak, snelle leveringen en een goed aanbod aan cryptovaluta. U kunt ze vervolgens toch omwisselen voor andere cryptovaluta. De website is in het Nederlands en Engels. Bitvavo biedt ook cloud wallets.

Bitvavo Index

Bitvavo ondersteunt de volgende 14 cryptovaluta: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Cardano, Dash, NEO, Qtum, NEM, Stellar, Monero, Ripple, Verge en Zcash. Ook bieden ze cloud wallets waar uw cryptovaluta automatisch in opgeslagen zullen worden. Net zoals veel andere brokers slaat Bitvavo haar al haar cryptovaluta op in zogenaamde ‘cold wallets’, oftewel op hardware wallets die meestal niet met het internet verbonden zijn.

4. Bittrex

Bittrex is een grote broker die wereldwijd actief is. Bittrex ondersteunt 191 cryptovaluta en dit maakt het de broker met de meeste aantal cryptovaluta die wij kennen. Voor al deze cryptovaluta bieden ze bovendien cloud wallets. Deze broker staat op nummer 4 omdat de website niet beschikbaar is in het Nederlands, en wij zelf nog niet veel gebruik hebben gemaakt van Bittrex.

Bittrex Index5. Bitfinex

Bitfinex is een grote broker is die wereldwijd actief is. Bitfinex ondersteunt 51 cryptovaluta, waarvan er vijf in Euro’s betaald kunnen worden. De andere 46 cryptovaluta kunnen enkel in Dollars betaald worden, wat door het internet geen probleem zou moeten zijn. Voor al deze cryptovaluta bieden ze bovendien cloud wallets.

Bitfinex Index

Wilt u recensies met ons delen?

Mail ze dan graag naar info@bitcoinwiki.nl. Bij voorbaat dank!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *