Laatste revisie: 10 november 2018

Nadat u cryptovaluta hebt gekocht zullen ze meestal in de cloud wallet van de broker of exchange komen te staan. Op dit moment beheert de betreffende broker of exchange in feite uw cryptovaluta, waardoor u wel de public keys ontvangt, maar niet de private keys. Dit betekent dat u op papier geen eigenaar bent van de gekochte cryptovaluta.

Voor kleine bedragen is dit naar onze mening geen enkel probleem, aangezien er een ruim aanbod is van bewezen brokers en exchanges. Op het moment dat u uw cryptovaluta wilt overschrijven of opnemen, dan wordt dit keurig uitgevoerd. Het riskante aan het uitbesteden van het beheer is dat uw cryptovaluta mogelijk toegankelijk zijn voor hackers. Het opslaan en beveiligen is enorm belangrijk voor alle (toekomstige) investeerders.

De meeste blockchains kunnen theoretisch onmogelijk gehackt worden, maar centrale brokers en exchanges kunnen mogelijk wel gehackt worden. Sla uw cryptovaluta daarom zo veel mogelijk offline op op een of meerdere hardware wallet(s). Dit is regel nummer 1 in crypto!!

In hoofdstuk 5.1: Hardware wallets vind u meer informatie over USB-wallets en de waarderingen die wij ze geven. Dit is de veiligste manier om cryptovaluta op te slaan.

In hoofdstuk 5.2: Cloud wallets vind u meer informatie over wallets die u online kunt gebruiken en de waarderingen die wij ze geven. Dit is de makkelijkste manier om cryptovaluta op te slaan.

In hoofdstuk 5.3: Desktop wallets vind u meer informatie over wallets die u op uw computer of laptop kunt installeren en de waarderingen die wij ze geven.

In hoofdstuk 5.4: Mobile wallets vind u meer informatie over wallets die u op uw telefoon kunt installeren en de waarderingen die wij ze geven.

Er bestaan ook paper wallets, die u dient uit te printen en bewaren.