Laatste revisie: 17 januari 2021

Het voor u voornaamste verschil tussen een broker en een exchange is dat u bij een broker direct van een bedrijf koopt en bij een exchange direct van een andere gebruiker van deze exchange.

Hieronder volgt onze top 5 exchanges die wij u aanraden om te gebruiken.

1. Binance

Onze partner link naar Binance: https://www.binance.com/?ref=17831152

Binance is naar onze mening de absolute marktleider onder alle cryptovaluta exchanges wereldwijd. Binance heeft een mega professioneel team, ondersteunt zo veel verschillende exchanges, en biedt in razend tempo meer gebruiksmogelijkheden.

Zo ondersteunt Binance al het staken van minimaal 14 verschillende cryptovaluta’s. Hierbij ontvangen alle investeerders die hun tegoeden aan deze 14 cryptovaluta’s op Binance laten staan dividend uitkeringen van 2% tot wel 14%.

Binance heeft ten slotte een eigen DEX ontwikkeld en een eigen blockchain waarvan Binance Coin (BNB) de cryptovaluta van is. Deze exchange (én broker) is zeker niet van plan om zijn nummer 1 positie weg te geven.

2. Bitvavo

Onze partner link naar Bitvavo: https://bitvavo.com/?a=9C53E5801F

Bitvavo is onze absolute nummer 1 broker. Wij maken al verschillende jaren tevreden gebruik van de diensten die Bitvavo wereldwijd aan haar klanten aanbiedt.

Momenteel biedt Bitvavo 58 verschillende cryptovaluta’s, plus wallets voor al deze cryptovaluta’s. Bitvavo slaat de fondsen van alle gebruikers op in zogenaamde ‘cold storage’, dit betekent op speciale apparatuur die goed beveiligd zijn en niet verbonden met het internet, zoals een hardware wallet.

Ten slotte ondersteunt Bitvavo het staken van een aantal cryptovaluta’s eenvoudig vanuit uw Bitvavo wallet.

3. Bittrex

Onze partner link naar Bittrex: https://www.bittrex.com

Ook Bittrex is een grote exchange met ontzettend veel klanten wereldwijd. Bittrex heeft een assortiment van meer dan 250 verschillende cryptovaluta’s.

4. Huobi

Onze partner link naar Huobi: https://hbg.com

Huobi is een grote broker met ontzettend veel klanten wereldwijd. Huobi heeft een assortiment van 233 verschillende cryptovaluta’s.

5. OKEx

Onze partner link naar OKEx: https://www.okex.com

Ook OKEx is een grote exchange met ontzettend veel klanten wereldwijd en een super groot aanbod aan cryptovaluta’s.