Laatste revisie: 17 januari 2021

Cloud mining is de makkelijkste optie om Bitcoin en verschillende beschikbare Altcoins te minen. Er zijn verschillende (grote) bedrijven die cloud mining contracten aanbieden die gewoonlijk één of twee jaar duren. Cloud mining betekent kortweg dat u het aanschaffen, installeren en onderhouden van dure mining hardware aan een bedrijf overlaat, waarvoor u vervolgens een gedeelte van de winst ontvangt.

Als u geïnteresseerd bent in (Bitcoin) mining dan raden we u aan om hiermee te beginnen bij Genesis Mining, de huidige marktleider in de cloud mining branche. Hiermee doet u ervaring op met mining en de verschillende mogelijkheden die u hierbij heeft. Later zou u ervoor kunnen kiezen om mining hardware te kopen en zelf te gaan minen.

We hebben voorlopig alleen cloud mining bij Genesis Mining uitgewerkt, en zullen binnenkort ook cloud mining bij HashFlare uitwerken en hoofdstuk 4.5: Hardware Mining toevoegen.

1. Genesis Mining

Zoals we al zeiden is Genesis Mining de huidige marktleider in de cloud mining branche. Dit bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Hong Kong en heeft daarnaast vestigingen in IJsland, Canada en Bosnië. Ze hebben bewust voor deze landen gekozen aangezien hier enorme hoeveelheden (goedkope) duurzame energie beschikbaar zijn.

Genesis Mining heeft zichzelf bewezen sinds februari 2014 en biedt momenteel cloud mining contracten aan voor zes verschillende cryptovaluta:

Largest Cloud Bitcoin Mining Company | Genesis Mining

Bronvermelding: https://www.genesis-mining.com

Bitcoin (“Hashcash” algoritme)

Hiermee kunt u Bitcoin (BTC), Unobtanium (UNO), BitcoinDark (BTCD), Dash (DASH), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE), Zetacoin (ZET), en Zcash (ZEC) minen.

Ethereum (“Dagger-Hashimoto” algoritme)

Hiermee kunt u Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC), Zcash (ZEC), Augur (REP), Ethereum Classic (ETC), en Steem (STEEM) minen.

Litecoin (“Scrypt” algoritme)

Hiermee kunt u Litecoin (LTC), Dash (DASH), Zcash (ZEC), Dogecoin (DOGE), en Bitcoin (BTC) minen.

Dash (“X11” algoritme)

Hiermee kunt u Dash (DASH), Bitcoin (BTC), Startcoin (START), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE), BitcoinDark (BTCD), Peercoin (PPC), Namecoin (NMC), Curecoin (CURE), Monero (XMR), en Zcash (ZEC) minen.

Monero (“CryptoNight” algoritme)

Hiermee kunt u Monero (XMR), Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Dash (DASH), en Zcash (ZEC) minen.

Zcash (“Equihash” algoritme)

Hiermee kunt u Zcash (ZEC), Bitcoin (BTC), en Ethereum (ETH) minen.

De website van Genesis Mining is overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken. Daarnaast bieden ze uitgebreide documentatie over het gebruik van de website en is de klantenservice goed en redelijk snel. U koopt een contract, selecteert een cryptovaluta, en stelt een wallet adres in voor ontvangst. Vervolgens ontvangt u uitbetalingen telkens als het minimum bedrag bereikt is voor uitbetaling.

2. HashFlare

HashFlare is momenteel één van de grootste concurrenten van Genesis Mining. We hebben zelf nog geen contracten afgesloten bij HashFlare, maar zijn dit binnenkort wel van plan. We testen dit bedrijf eerst zelf, en zullen vervolgens onze ervaringen met u delen. Onze excuses voor het ongemak.