Laatste revisie: 17 januari 2021

Broker is de Engelse benaming voor een beurshandelaar, dit kan zowel in goederen, waren of effecten zijn. In de wereld van de cryptovaluta’s betekent dit een bedrijf dat het mogelijk maakt om cryptovaluta’s te kopen door met Euro’s te betalen.

De termen broker en exchange worden door veel mensen verkeerd gebruikt. Een exchange is een peer-to-peer (p2p) handelsnetwerk waarin een gebruiker direct handelt met een andere gebruiker. De exchange heft hierbij automatisch een percentuele handelsbelasting over het totale verhandelde bedrag.

Het voor u voornaamste verschil tussen een broker en een exchange is dat u bij een broker direct van een bedrijf koopt en bij een exchange direct van een andere gebruiker van deze exchange.

Hieronder volgt onze top 5 brokers die wij u aanraden om te gebruiken.

1. Bitvavo

Onze partner link naar Bitvavo: https://bitvavo.com/?a=9C53E5801F

Bitvavo is onze absolute nummer 1 broker. Wij maken al verschillende jaren tevreden gebruik van de diensten die Bitvavo wereldwijd aan haar klanten aanbiedt.

Momenteel biedt Bitvavo 58 verschillende cryptovaluta’s, plus wallets voor al deze cryptovaluta’s. Bitvavo slaat de fondsen van alle gebruikers op in zogenaamde ‘cold storage’, dit betekent op speciale apparatuur die goed beveiligd zijn en niet verbonden met het internet, zoals een hardware wallet.

Ten slotte ondersteunt Bitvavo het staken van een aantal cryptovaluta’s eenvoudig vanuit uw Bitvavo wallet. Bitvavo is verder hard aan het werk om hun ingebouwde exchange te blijven verbeteren, deze is eenvoudig en overzichtelijk.

2. Binance

Onze partner link naar Binance: https://www.binance.com/?ref=17831152

Binance is naar onze mening de absolute marktleider onder alle cryptovaluta exchanges wereldwijd. Binance heeft een mega professioneel team, ondersteunt zo veel verschillende exchanges, en biedt in razend tempo meer gebruiksmogelijkheden.

Zo ondersteunt Binance al het staken van minimaal 14 verschillende cryptovaluta’s. Hierbij ontvangen alle investeerders die hun tegoeden aan deze 14 cryptovaluta’s op Binance laten staan dividend uitkeringen van 2% tot wel 14%.

De reden waarom we Binance nummer 3 hebben geplaatst is het feit dat Binance gebruik maakt van Simplex om betalingen in Euro’s mogelijk te maken met credit cards. Simplex heft namelijk enorm hoge transactie heffingen tot 5%.

Binance heeft ten slotte een eigen DEX ontwikkeld en een eigen blockchain waarvan Binance Coin (BNB) de cryptovaluta van is. Deze exchange (én broker) is zeker niet van plan om zijn nummer 1 positie weg te geven.

3. LiteBit

Onze partner link naar LiteBit: https://www.litebit.eu/?referrer=150813

LiteBit is een vertrouwde Nederlandse broker die al jaren een erg ruim assortiment aan cryptovaluta’s aan haar klanten aanbiedt. Momenteel bieden ze 50 verschillende cryptovaluta’s aan.

LiteBit heeft recentelijk een nieuwe licentie gekregen van De Nederlandsche Bank om in 2021 verder te mogen gaan met het handelen van cryptovaluta.

LiteBit biedt tevens wallets voor al deze cryptovaluta’s.

4. Bittrex

Onze partner link naar Bittrex: https://www.bittrex.com

Bittrex is een grote broker met ontzettend veel klanten wereldwijd. Bittrex heeft een assortiment van meer dan 250 verschillende cryptovaluta’s en is hiermee de broker met het grootste aanbod van ze allemaal.

5. Huobi

Onze partner link naar Huobi: https://hbg.com

Ook Huobi is een grote broker met ontzettend veel klanten wereldwijd. Huobi heeft een assortiment van 233 verschillende cryptovaluta’s.