Laatste revisie: 17 januari 2021

U kunt Bitcoin en alle andere cryptovaluta kopen van particulieren of bedrijven wereldwijd.

Het stappenplan is als volgt:

  1. Registreer een account bij uw favoriete broker. Onze absolute favoriete broker Bitvavo. Hier kunt u eenvoudig cryptovaluta kopen in Euro’s met o.a. iDeal;
  2. Meestal moet u uw e-mail adres en telefoonnummer verifiëren, en soms uw identiteit (met kopie ID-kaart of paspoort);
  3. Maak vervolgens Euro’s over naar uw broker met bijvoorbeeld iDeal of credit card;
  4. Koop vervolgens met dit tegoed uw gewenste cryptovaluta;
  5. Kort nadat uw bestelling voltooid is ontvangt u de cryptovaluta in de cloud wallet van de broker;
  6. De snelheid is meestal afhankelijk van de transactie snelheid van de betreffende blockchain;
  7. Vervolgens zou u uw cryptovaluta om kunnen ruilen naar andere cryptovaluta op exchanges zoals Binance;
  8. Bovendien zou u uw cryptovaluta zelf op kunnen slaan op hardware wallets (veiligste), mobile wallets, desktop wallets, of andere cloud wallets.

Het is ook mogelijk om cryptovaluta van andere personen te kopen op forums zoals Bitcointalk.org.

Het ontwikkelingsteam van een nieuwe blockchain organiseert meestal een Initial Coin Offering (ICO), die een aantal weken of maanden duurt. Dit is als het ware een veiling van tokens (munten) om investeringskapitaal in te zamelen. Gedurende deze periode zullen de tokens geleidelijk stijgen in prijs, tot de deadline bereikt is. Het overgebleven aantal tokens zal dan vaak vernietigd worden. De ontwikkelaars van deze blockchains houden vaak een gedeelte (10-15%) van het totale aantal tokens in eigen portemonnee als winstaandeel.

Ten slotte kunt u ervoor kiezen om Bitcoin en andere cryptovaluta te minen door middel van cloud mining of hardware mining.

In hoofdstuk 4.1: Brokers vind u meer informatie over brokers, de verschillen tussen deze brokers, en de waarderingen die wij ze geven.

In hoofdstuk 4.2: Exchanges vind u meer informatie over exchanges, de verschillen tussen deze exchanges, en de waarderingen die wij ze geven.

In hoofdstuk 4.3: Initial Coin Offerings vind u meer informatie over ICO’s. Onze focus ligt nog niet op ICO’s, maar dit neemt niet weg dat hier gouden kansen tussen zitten.

In hoofdstuk 4.4: Cloud Mining vind u meer informatie over bedrijven die cloud mining contracten aanbieden, de verschillen tussen deze bedrijven en contracten, en de waarderingen die wij ze geven.

In hoofdstuk 4.5: Hardware Mining vind u meer informatie over hardware mining methodes, producten en leveranciers.