Laatste revisie: 29 december 2018

STEEM in het kort

De STEEM blockchain is een erg veelzijdige blockchain die voornamelijk gericht is op social media. STEEM betaalt zijn gebruikers om eraan deel te nemen, en de blockchain biedt een basis om op verder te bouwen. STEEM is klaar voor de toekomst, en kan erg hoog schalen. STEEM bestaat sinds 28 april 2016. 

Steemit is een social media platform dat zijn gegevens opslaat en ophaalt uit de STEEM blockchain. Meerdere websites en applicaties draaien als het ware op de STEEM blockchain, dit aantal groeit enorm snel. Zo is DTube al ontwikkelt, een decentrale concurrent voor YouTube. STEEM heeft voor ieder wat wils, dat garanderen we u.

De STEEM blockchain betaalt zijn gebruikers in STEEM en SBD’s, de twee hoofd cryptovaluta van deze blockchain. Vanaf maart 2019 zullen gebruikers moeiteloos hun eigen cryptovaluta (SMT’s) kunnen creëren op de STEEM blockchain.

Wat is STEEM?

De STEEM blockchain is een erg veelzijdige blockchain die voornamelijk gericht is op social media. STEEM betaalt zijn gebruikers om eraan deel te nemen, en de blockchain biedt een basis om op verder te bouwen. STEEM is klaar voor de toekomst, en kan erg hoog schalen.

De STEEM blockchain betaalt zijn gebruikers in STEEM en SBD’s, de twee hoofd cryptovaluta van deze blockchain. Vanaf maart 2019 zullen gebruikers moeiteloos hun eigen cryptovaluta (SMT’s) kunnen creëren op de STEEM blockchain.

Wij vinden STEEM momenteel het beste voorbeeld met een van de meest hechte gemeenschappen van alle blockchain ontwikkelaars en investeerders.

Wie heeft STEEM ontwikkeld?

STEEM is ontwikkeld door Daniel Larimer en Ned Scott.

Daniel Larimer had eerder al BitShares ontwikkeld en heeft zelfs al afstand van STEEM genomen om voornamelijk aan EOS verder te werken.

De STEEM blockchain wordt ontwikkeld door Steemit Inc, dat op 4 juli 2016 het eerste product Steemit.com opleverde. Dit is het blogging platform van STEEM.

Hoeveel STEEM zijn er in omloop?

Er zullen in totaal 322.906.065 STEEM uitgegeven worden.

Momenteel zijn er al meer dan 305.931.971 STEEM in omloop, dit betekent dat er nog meer dan 16 miljoen STEEM uitgegeven zullen worden. 

Dit is zeer gunstig voor het prijsverloop van STEEM aangezien de prijs weinig omlaag gedrukt wordt door de uitgave van nieuwe coins. Ook STEEM is inmiddels een klassieke cryptovaluta.

Hoe werkt STEEM in het kort?

De STEEM blockchain maakt gebruik van een Delegated Proof-of-Stake (DPoS) consensus algoritme. Dit betekent dat alleen speciale (delegated) nodes (knooppunten) in het netwerk deelnemen aan het aanmaken, verifiëren, en verwerken van blocks, en hier dus ook voor betaald krijgen uit de rewards pool.

Ook krijgen gebruikers van het netwerk betaald voor het creëren en cureren (beoordelen) van inhoud voor alle platformen die op de STEEM blockchain draaien. De rewards pool wordt uitbetaald in STEEM en SBD’s.

We zullen enkele toepassingen van de STEEM blockchain beschrijven:

https://steem.chat is het officiële chatkanaal van STEEM en hier kunnen ook door deelnemers kanalen worden aangemaakt om met andere gebruikers te communiceren.

Op https://d.tube kunt u online videos bekijken en dit platform is vergelijkbaar met YouTube. Alleen betaald D.Tube u voor de deelname aan het netwerk, en YouTube niet.

http://dwebs.io is de decentrale browser die door één of meerdere gebruikers van de STEEM blockchain is ontwikkeld

Op https://delegationhub.com/steem kunt u STEEM Power delegaten (of uitlenen) aan andere STEEM gebruikers. Hiervoor krijgt u een rendement van zo’n 15-17%.

Op https://www.steemitworldmap.com kunt over steeds meer interessante plekken ter wereld blog artikelen vinden, vindbaar op de wereldkaart.

Ten slotte vind u op https://steem.io en https://steemprojects.com twee aparte overzichten met alle toepassingen die er momenteel voor de STEEM blockchain zijn ontwikkeld.

Niet alleen Steemit Inc. werkt aan de algehele ontwikkeling van de STEEM blockchain dus, maar ook steeds meer gebruikers van de blockchain. Dit is wat STEEM naar onze mening een geweldig onderschatte blockchain maakt, en STEEM is voor ons ook een derde generatie blockchain of cryptocurrency 3.0.

Toekomst van STEEM?

STEEM heeft naar onze mening een erg goede toekomst in zicht omdat STEEM is veel marktsegmenten zal gaan concurreren met verschillende digitale producten (of applicaties).

Een aantal voorbeelden van deze marktsegmenten zijn social media, webbrowsers, blogging, gaming, money transfers, en zelfs webshops.

Vanaf maart 2019 zullen er door gebruikers van de STEEM blockchain moeiteloos Smart Media Tokens (SMT’s) aangemaakt kunnen worden. Deze zijn vergelijkbaar met de ERC-20 tokens van Ethereum, maar het voornaamste verschil is dat er geen kennis van programmeertalen vereist is voor de SMT’s van STEEM.

Dit zal resulteren in meer liquiditeit voor STEEM, dit betekent kortweg dat de dagelijkse vraag naar STEEM hierdoor zal toenemen. Dit komt omdat er voor iedere SMT die aangemaakt wordt, een bepaald aantal STEEM vastgezet moet worden door de ontwikkelaars van de SMT’s.

Dit zal dan weer resulteren in een prijsstijging van STEEM aangezien er in feite minder coins (NIET tokens hier!) in omloop zijn. Plus de vraag neemt toe dus dit zou in de economie een recept voor succes moeten zijn.

Hopelijk erkennen de grootste broker en exchanges als de geweldige blockchain die STEEM is, en negeren ze deze niet omdat ze vanwege de 0,0 transactiekosten die STEEM rekent geen geld kunnen verdienen aan het verhandelen van STEEM.

Wat zijn de voordelen van STEEM?

  1. Directe transacties en geen transactiekosten.
  2. Je hoeft niet persé in STEEM te investeren (met geld) om STEEM te verdienen. Zo kun je dus bijv. schrijven of cureren om STEEM Power te verdienen.
  3. STEEM Power kan op meerdere manieren dividend opleveren dus.

Wat zijn de nadelen van STEEM?

  1. STEEM is pas op 22 marktplaatsen te verhandelen helaas, dit is een enorm verbeterpunt.
  2. STEEM heeft recent ontzettend veel van zijn personeel ontslagen door de aanhoudende bear market om geld te besparen in het budget.
  3. STEEM is niet volledig decentraal door het Delegated Proof-of-Stake consensus algoritme dat de blockchain gebruikt.

Waar kan ik STEEM kopen?

Als u STEEM wilt kopen, dan raden we u aan om STEEM te kopen op BitvavoLitebit of Binance.

Opslaan van STEEM

STEEM (STEEM) opslaan doet u natuurlijk op een hardware wallet zoals de Ledger Nano S, de Ledger Blue, de TREZOR One of de TREZOR T. Voor een hardware wallet bent u al gauw € 100 kwijt op dit moment. Er zijn meerdere goede hardware wallets in ontwikkeling.

Handige links

Website: https://steem.com & https://steemit.com

Facebook: https://www.facebook.com/steemnetwork

Twitter: https://twitter.com/steemnetwork

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCszdL-p-oxFW9xQyXT9mkWw

CoinMarketCap: https://coinmarketcap.com/currencies/steem

Marktplaatsen (22+): https://coinmarketcap.com/currencies/steem/#markets

Technische Analyses: https://coincheckup.com/coins/steem/analysis

Prijsprognoses: https://coincheckup.com/coins/steem/predictions

Wij zijn niet aansprakelijk voor uw mogelijke verliezen!